notícies

El Departament de Cultura impulsa la digitalització 3D del patrimoni cultural català

02/12/2020

El programa Giravolt promou el coneixement i la utilització de la tecnologia d’escaneig 3D d’objectes i edificis per part de les entitats que gestionen el patrimoni català

El CoNCA publica l'informe anual sobre l'estat de la cultura i de les arts a Catalunya

02/12/2020

L’informe d’enguany, corresponent a l’any 2019, és el novè que elabora el CoNCA des de l’any 2010. Respecte dels anteriors, s’ha introduït un canvi conceptual i de contingut pel que fa a l’abast de la totalitat de l’ecosistema cultural del país, de les administracions públiques que intervenen en la cultura i també pel que fa al territori.

La Generalitat obre la convocatòria d’ajuts per a les activitats de lleure, extraescolars i colònies

01/12/2020

Els ajuts per fer front a la situació de pandèmia es podran demanar fins l’11 de desembre i totes les sol·licituds seran ateses. El departament d'Educació disposa d’un pressupost de 20 milions d’euros que seran ampliables. La convocatòria s’adreça a centres, professionals autònoms i empreses i entitats privades titulars o gestores d’instal·lacions juvenils adscrites al registre de la Direcció General de Joventut.

Neix el projecte Acellec Digital que proposa una oferta formativa subvencionada a distància

26/11/2020

La iniciativa s’adreça a microempreses i a professionals autònoms que ocupin un màxim de deu persones treballadores a través d’un pla de formació que potencia els recursos digitals per fomentar l’adaptació a la situació de pandèmia.

El sector del lleure educatiu i extraescolars reclama flexibilitzar les restriccions d’activitat

18/11/2020

El Pla d’obertura progressiva d’activitats que s’ha filtrat en les darreres hores relega les activitats de lleure educatiu i d’extraescolars a la quarta fase, de manera que ajorna dos mesos més la reactivació d’un sector que està pràcticament paralitzat per mesures de restricció que no tenen en compte les bones dades de contagi en aquest àmbit