notícies

La patronal Acellec augmenta la seva representativitat

13/05/2019

El conjunt d’empreses de l’Associació Catalana d’Empreses del Lleure, l’Educació i la Cultura donen feina a més de 8.000 persones arreu de Catalunya. Els números corresponents a l’exercici de 2018 es presentaran a l’assemblea anual del proper 22 de maig a Barcelona

Antoni Cañete reflexiona amb l'Acellec sobre els reptes de les pimes

10/05/2019

El secretari general de PIMEC, Antoni Cañete, exposa amb claredat, en aquest article, les principals dificultats que han d'afrontar avui les micro, petites i mitjanes empreses de Catalunya. La recent incorporacó de l'Acellec com a soci col·lectiu de PIMEC afavoreix la possibilitat de treballar aquests reptes des de la singular perspectiva del sector del lleure educatiu i la cultura de proximitat.

Jornada per reivindicar els educadors socials als centres d’ensenyament

10/05/2019

L’Acellec dóna suport i participa a la jornada del Col•legi d’Educadores i Educadors Socials de Catalunya (CEESC) per reivindicar la incorporació d’aquests professionals als centres d’ensenyament en qualitat d’agent educatiu que pertanyi a l’equip docent i que treballi en col•laboració i coresponsabilitat amb la resta de professionals. L’Acellec s’ha adherit al manifest del CEESC ‘La Figura de l’educador i l’educadora social als centres escolars’.

Xerrada d’orientació per ajudar els joves a treballar a l’estiu

09/05/2019

L’Acellec ha participat aquesta setmana en una xerrada a l’Oficina de Joventut de la Generalitat de Catalunya adreçada al col·lectiu de joves per ajudar-los a trobar feina aquest estiu. Un temporada en què els monitors de lleure i esportius i els directors de lleure són els perfils més demandats.

Calendari de les Jornades de bones pràctiques en l’àmbit de Joventut

08/05/2019

L’Acellec fa ressò dels detalls de les Jornades de bones pràctiques en l’àmbit de la joventut 2019 que tindran lloc durant les properes setmanes arreu del territori. Es tracta d’uns espais de relació entre professionals, de debat i reflexió d’aquells temes que ocupen i preocupen el sector. Aquest any es debatran quatre temes: l’acció socioeducativa en medi obert, enganxar-se als estudis, municipis petits i participació juvenil i l’acompanyament emocional.