notícies

Consells comarcals de Girona pretenen limitar la capacitat de les AMPA de gestionar els menjadors escolars

14/05/2020

Diversos consells comarcals de la demarcació de Girona neguen a les AMPA de les escoles públiques la possibiliat de gestionar els menjadors escolars a través de les empreses o entitats del sector que elles mateixes vulguin triar. La Llei d'Acompanyament dels Pressupostos va incloure una disposició addicional justament per garantir aquesta possibilitat, però consells comarcals com els de La Selva i l'Alt Empordà exigeixen a les AMPA que hi renunciïn si no gestionen el servei elles mateixes, de manera directa. Aquesta mesura nega a les famílies capacitat de decisió i de control sobre el servei de menjador escolar i contradiu la intenció del Govern, que pretén, justament, afavorir-la.

Tres de cada quatre crèdits ICO a pimes estan gravats entre un 2 i un 6%, segons una enquesta de PIMEC

11/05/2020

PIMEC, de la qual l’Acellec, en forma part fa públics els resultats de l’Enquesta empresarial sobre els crèdits ICO avalats. Condicions de finançament de la línia de crèdits covid-19 que radiografien les ajudes del Govern espanyol a les petites i mitjanes empreses.

Torna la formació subvencionada

08/05/2020

Si t’inscrius als nostres cursos 100% subvencionats, comptaràs en tot moment amb l’acompanyament d’un tutor, tindràs accés a la nostra plataforma de formació i als materials que hem creat especialment perquè els puguis aprofitar al teu ritme, amb una dedicació aproximada d’unes set hores setmanals, i el suport tècnic dels responsables de la teleformació de l’escola.

El sector del lleure educatiu proposa al Govern un ajut universal perquè tots els infants i joves puguin gaudir d’un estiu 2020 excepcional

04/05/2020

El sector, de qual l'Acellec en forma part, insta a la creació d’un fons extraordinari de 86 milions d’euros per reduir en un 60% de mitjana el cost de les activitats d’estiu de tots els infants i en un 50% les vacances en família en cases de colònies i albergs. A més, es proposa mantenir com a mínim les mateixes dotacions pressupostàries del 2019 per a beques per a colònies i casals per a infants en situació vulnerable. Finalment, es planteja crear un espai transversal d’interlocució amb les autoritats sanitàries per assegurar un entorn segur per infants, joves, famílies i professionals.

Els serveis de joventut de l’Ajuntament de Barcelona es mantenen actius tot i el confinament

04/05/2020

Les empreses QSL Serveis Culturals i Itinere, Serveis Educatius, totes dues associades a l’Acellec, mantenen operatius els serveis d’informació, assessorament i orientació juvenil a la ciutat de Barcelona malgrat la situació d’emergència i l’actual confinament. El col•lectiu de joves de la capital catalana accedeix de manera telemàtica a una àmplia oferta de serveis en matèria d’assessorament i suport en una fita molt destacable tenint en compte el context actual.