notícies

L'aula més enllà de les quatre parets de l'escola

07/09/2020

La crisi sanitària del covid-19 i les mesures de prevenció que hi van associades no haurien de suposar una passa enrere per a les noves pedagogies i la innovació educativa, que havia fet progressar, amb molt d'esforç, el treball de les nostres escoles. Ens ho explica Jose Luis Muñoz, que lidera el projecte educatiu de mediació patrimonial de l'empresa TEA, Difusió Cultural, associada a l'Acellec. Defensa la tasca dels reballadors culturals, que posen eines al servei de l'escola, entesa com un sistema de mediació que explica el món als infants de totes les edats.

Les empreses de lleure educatiu afronten l'inici del curs avalats per l'èxit de la campanya d'estiu

03/09/2020

Les colònies escolars, els menjadors i les activitats extraescolars s'iniciaran en el nou curs amb un bagatge més que positiu, després d'una campanya d'estiu gestionada amb èxit pels seus equips de monitors. Els casals i les colònies d'estiu han posat a prova les mesures de prevenció i seguretat que es van fixar en els protocols elaborats conjuntament entre el sector i la Direcció General de Joventut, i el resultat és que el nivell de contagis i incidències ha sigut, més que baix, anecdòtic.

L'Acellec serà al Bizbarcelona i al Saló de l'Ocupació del 21 al 23 de setembre

02/09/2020

Aquests dos esdeveniments, centrals per a l'activitat econòmica de la petita i mitjana empresa, es van haver d'ajornar a causa de la crisi sanitària i s'ha acordat la seva celebració conjunta, posant en comú els respectius recursos, serveis i programacions. L'Acellec hi tindrà un espai estable i l'hi acompanyaran totes aquelles empreses associades que ho desitgin.

Cap a una cultura lenta

01/09/2020

La necessitat de recuperar l'activitat cultural després de les repetides aturades causades per la crisi sanitària i l'auge necessari de les propostes tecnològiques i telemàtiques poden portar associat un risc sobre el qual ens adverteix l'Helena Minuesa, experta i formadora en l'àmbit de la mediació cultural. La velocitat i la urgència ens poden dur a generar ofertes buides de contingut, superficials, que busquen l'entreteniment despullat de qualsevol esforç reflexiu. Cal cercar l'equilibri, i Minuesa ens anima a fer un esforç per trobar-lo.

L'Acellec i l'Escola Efa aposten pel teletreball i mantenen tots els serveis a ple rendiment

01/09/2020

L'equip de l'associació i l'escola de formació treballa telemàticament i atén gestions i visites presencials amb cita prèvia. Tots els serveis adreçats a les empreses associades estan a ple rendiment, i l'oferta de formació online arriba fins a una cinquantena de cursos diferents, adequats per a totes les necessitats d'empreses i treballadors. Hem reprès també les formacions presencials, a proposta de les empreses i amb estrictes mesures de seguretat.