notícies

Diàleg i bona sintonia amb el Conseller Bargalló per millorar la gestió dels menjadors escolars

04/02/2020

Els sindicats i les patronals que constitueixen la mesa de negociació del conveni del lleure educatiu i sociocultural han mantingut una trobada molt positiva amb el Conseller d'Educació, Josep Bargalló, que aplana el camí per arribar a acords que permetin millorar les condicions de gestió dels menjadors escolars. Aquests serveis constitueixen una part fonamental del sector i una bona regulació de la seva prestació és una condició gairebé obligada per avançar en la negociació col·lectiva. Tot fa pensar que en els propers dies i setmanes es produiran avenços significatius.

Es renova la junta de la federació espanyola d'oci educatiu i cultural

04/02/2020

La Federación Estatal de Organizaciones Empresariales de Ocio Educativo y Sociocultural (FOESC) ha iniciat l'any posant en funcionament una nova junta directiva. L'Acellec, que és l'associació majoritària dintre de la federació, ha passat el relleu de la presidència a l'associació andalusa (AAEECO) i ha assumit la vicepresidència, que queda en mans de Daniel Baizán, el nou representant de l'organització catalana per als afers de nivell estatal.

Interseccionalitat: una mirada inclusiva

30/01/2020

La interseccionalitat es va implantant a poc a poc en els serveis i projectes que s'adrecen a les persones, i molt especialment en el sector de la cultura de proximitat. Però de vegades els conceptes més evidents costen d'explicar d'una manera senzilla. Difícilment trobarem algú més adequat per fer-ho que la Carolina Astudillo, responsable de l'àmbit de Diversitat de QSL, una de les nostres empreses associades, i coordinadora del Col·lectiu i+, Professionals per la Diversitat. La seva llarga trajectòria com a consultora i gestora de serveis d'aquesta naturalesa n'avalen l'opinió i el criteri. No us perdeu aquest article.

L'Acellec porta les PIME del lleure educatiu a la segona edició d'Expoeduca

29/01/2020

L'hotel Catalonia Plaza va acollir el cap de setmana de l'1 i el 2 de febrer la segona edició d'Expoeduca, una mostra sobre opcions educatives per a infants i joves fins a 18 anys adreçada a les famílies. Al voltant d'una cinquantena de propostes educatives van mostrar els seus projectes i van informar pares i mares interessats a ampliar el ventall de possibilitats per als seus fills. L'Acellec hi va ser present per fer difusió del model de la petita i mitjana empresa per a serveis d'educació no formal, basat en la proximitat i la qualitat.

Línia d’ajudes d’assessorament per a empreses culturals

28/01/2020

L’Acellec es fa ressò de la jornada divulgativa Consultoria Cultura 2020 que posa a l’abast de les empreses del sector cultural i creatiu de Catalunya una línia d’ajudes per promoure la innovació en la gestió, la generació de nous recursos, el plantejament dels plans estratègics o la millora de la competitivitat.