notícies

Les PIME superen ja el 50% de l'import de contractació pública a Catalunya

28/02/2019

L'any 2017 les petites i mitjanes empreses es van convertir per primera vegada en la modalitat empresarial que gestiona més diners provinents de la contractació pública a Catalunya en arribar al 51,3% del total. Aquesta informació la va facilitar el Secretari General de la Vicepresidència de la Generalitat, Albert Castellanos, en el transcurs de la jornada Nous reptes de la contractació pública amb les PIME, celebrada el 28 de febrer al Palau Robert de Barcelona.

L'Acellec demana al Parlament que la llei de contractes d'atenció a les persones no expulsi del mercat les petites i mitjanes empreses

26/02/2019

L'Acellec va presentar el dilluns 25 de febrer un ampli document d'esmenes al Projecte de Llei de Contractes d'Atenció a les Persones durant una compareixença a la Comissió d'Economia i Hisenda del Parlament. Les peticions més destacades són les que demanen l'eliminació d'aquelles clàusules de la llei que converteixen la forma jurídica de les empreses en criteri de selecció i les que obren la possibilitat de reservar la contractació pública a les organitzacions d'economia social d'una manera laxa, sense determinar en què consisteix aquesta modalitat empresarial. Aquestes disposicions contradiuen principis essencials de la contractació pública contemplats a les directives europees.

Alerta del risc de discriminació de la Llei de Contractes de Serveis a les Persones

22/02/2019

El president de la patronal, Antoni Abad, ha enviat una carta a les conselleres d’Economia, Empresa, Treball i Afers Socials i Educació alertant dels riscos de la llei que pot esdevenir discriminatòria per a les petites i mitjanes empreses del sector. Des de l’Acellec aplaudim el gest de la Cecot, de la qual en formem part, perquè expressa la preocupació de les petites i mitjanes empreses.

Les colònies escolars truquen a la porta

19/02/2019

Recupereu l'article d'Edgar Iglesias publicat al Diari de l'Educació. Iglesias és professor al Departament de Pedagogia Aplicada de la Universitat Autònoma de Barcelona, membre de l’AEIRaval, col·laborador de l’aliança Educació 360 i del projecte Colònies i Educació, que compta amb un Premi Interuniversitari que promou treballs acadèmics dedicats a les colònies.

Presentem esmenes al projecte de Llei de Contractes de Serveis a les Persones

19/02/2019

Una representació de l’Acellec compareix avui (25/02/2019) al Parlament de Catalunya per presentar esmenes al projecte de Llei de Contractes de Serveis a les Persones que es debat a la cambra catalana. Des de l’Acellec es defensa la lliure competència i es demana que no s’excloguin les petites i mitjanes empreses dels concursos públics.