notícies

Us ajudem a fer un pla de formació d'empresa

22/02/2016

La formació dels equips humans de les empreses és un instrument irrenunciable per assolir els nivells d'excel·lència i qualitat que requereixen sempre els serveis que s'adrecen directament a les persones. Per aquesta raó l'Acellec promou sempre la instauració de polítiques formatives estables en les organitzacions i genera periòdicament instruments per facilitar aquesta feina i per animar els responsables de recursos humans a emprendre noves iniciatives. L'Escola EFA (Escola de Formació de l'Acellec) ha llançat un nou servei destinat, justament, a donar suport a aquelles empreses que, més enllà de la programació puntual de cursos per als seus treballadors, vulguin desenvolupar un pla integral de formació, basat en una bona diagnosi de necessitats, aprofitant tots els ajuts possibles i periodificant de forma progressiva la seva aplicació.

Jornada de treball sobre els drets culturals

08/02/2016

De quina manera s'han d'incorporar a l'oferta pública les diferents formes d'expressió artística que coexisteixen avui a Barcelona? Aquest és l'eix central de la jornada de treball que tindrà lloc el divendres 19 de febrer a l'Espai Avinyó a partir de les 11,30h i que s'adreça a professionals del món de la cultura que treballen des de l'àmbit públic, privat o associatiu. Durant l'acte es reflexionarà sobre la participació cultural com a expressió de diversitat i garantia de l'exercici dels drets culturals. És per això que la jornada s'encapçala amb el lema Exercim els drets culturals.

Col·lapse i falta d'informació en la gestió dels certificats de penals

19/01/2016

La disposició legal que obliga els professionals que treballen en contacte habitual amb menors a disposar d'un certificat negatiu d'antecedents penals per delictes sexuals i abusos a menors ha generat una situació desconcertant. L'única oficina del Ministeri de Justícia a Catalunya, situada al carrer Garcilaso de Barcelona, està desbordada i s'hi han generat cues llarguíssimes, tal com es pot veure en la fotografia. El sistema de petició a través de la xarxa, a més, no funciona prou be i obliga tothom a fer la gestió de forma presencial. Si a tot això s'hi afegeix que la disposició és molt ambigua en els seus termes i no aclareix ni el procediment ni els criteris amb què s'ha de gestionar aquest nou requisit per a l'exercici de l'activitat professional, ens trobem amb una situació administrativa que voreja el caos.

L'Acellec reclama diàleg a la consellera d'Ensenyament

19/01/2016

L'Acellec ha fet arribar una carta a la nova Consellera d'Ensenyament, senyora Meritxell Ruiz, en la qual demana una vegada més que s'obri un ampli espai de diàleg amb tots els membres de la comunitat educativa per acordar els criteris bàsics del sistema de gestió dels menjadors escolars. El Tribunal Català de Contractes del Sector Públic ha suspès cautelarment, per segona vegada, la licitació dels menjadors del Maresme Vallès Oriental, atenent el recurs que hi va presentar l'Acellec. Segons l'associació patronal, el canvi de model, tot i que necessari, no es pot realitzar sense un procés previ de converses amb el sector, per atendre la diversitat de necessitats i problemàtiques que existeixen.

Formació per començar l'any

23/12/2015

No hi ha treva. L'Escola Efa començarà l'any amb tanta velocitat com l'ha acabat. Ja tenim programats i mig plens (o sigui que no us despisteu i apunteu-vos ràpid) un munt de cursos. Aquí us en destaquem tres.