notícies

La declaració per la promoció de les colònies escolars recull adhesions

13/05/2014

La Declaració per a la Promoció de les Colònies Escolars, presentada en públic el passat 13 de febrer, està recollint adhesions i va eixamplant el seu pes i influència. A banda de la quarantena d'associacions, empreses i professionals que es van afegir a l'acte inaugural del projecte Colònies i Educació, són diverses ja les mostres de suport que hem anat rebent per impulsar aquesta iniciativa que pretén garantir el futur de les colònies escolars i potenciar la seva integració formal en el sistema educatiu català.

Oferta formativa de l'Escola EFA

13/05/2014

L'any 2014 serà un dels més intensos pel que fa a l'oferta formativa de l'Escola EFA. Fem més cursos que mai, i el nivell de satisfacció d'alumnes i empreses es manté alt i en millora continua.

Comissió de Contractació Responsable de l'Ajuntament de Barcelona

13/05/2014

L'Acellec s'ha incorporat a la Comissió Mixta de Contractació Responsable de l'Ajuntament de Barcelona. Aquest grup de treball es va crear fa mesos a petició d'entitats socials i del tercer sector per incorporar als plecs de condicions de contractació pública de l'ajuntament un seguit de clàusules que garanteixin el compliment de determinats criteris socials. Incomprensiblement, l'Acellec no va ser cridada a participar-hi. Tanmateix, el treball de la comissió va portar a l'aprovació del decret d'alcaldia de Contractació Pública Responsable amb Criteris Socials i Ambientals. Entenent que el seu contingut lesiona criteris d'igualtat en la competència, l'Acellec va fer un Recurs de Reposició. Tot i que informalment ens han assegurat que el recurs s'acceptarà parcialment, estem encara a l'espera que es resolgui. Mentre, però l'Acellec ja s'ha incorporat a la comissió, que ara fa seguiment de l'aplicació del decret.

El 3 de juny, assemblea general i rècord d'associats

13/05/2014

L'Assemblea General Ordinària de l'Acellec corresponent a 2014 tindrà lloc el proper dimarts, 3 de juny. La trobada es convocarà a les 16 hores en primera convocatòria i a les 16,30 hores, en segona convocatòria. Entre moltes altres qüestions, durant el transcurs de l'assemblea es ratificarà la incorporació de nous associats, decisió que ens portarà a assolir la xifra màxima d'empreses des de la creació de l'Acellec: 49.

L'Acellec s'adhereix al Pacte Nacional pel Dret a Decidir

12/05/2014

Una trentena de cambres de comerç i organitzacions patronals catalanes van firmar el 8 de maig el Manifest del Far, a Llafranc, a través del qual s'adhereixen al Pacte Nacional pel Dret a Decidir. Els empresaris catalans es comprometen a respectar la voluntat que expressin els ciutadans de Catalunya i a adaptar l'actuació de les seves empreses a aquesta voluntat. L'Acellec ja es va manifestar partidària de defensar el dret a decidir en una declaració aprovada el novembre de 2012, just abans de les eleccions al Parlament de Catalunya. En conseqüència amb aquella postura, l'associació fa costat ara al manifest empresarial i s'integra explícitament al Pacte de la societat civil, encapçalat per l'expresident del Parlament de Catalunya, Joan Rigol.