notícies

Les mesures aprovades pels governs central i català causen desconcert al sector del lleure educatiu

19/03/2020

L’ambigüitat, falta de concreció i escassa precisió d’algunes de les mesures acordades pel decret 8/2020 del Govern central i 7/2020 del Govern català han generat una situació de desconcert en el sector perquè es desconeix la manera com es faran efectives i perquè obren moltes incògnites de tipus pràctic en el sector del lleure educatiu i especialment en l’àmbit dels serveis de menjador escolar. Els serveis de colònies escolars i activitats extraescolars, d'altra banda, en queden excloses.

L'Acellec i l'Escola Efa treballen en remot i mantenen parcialment els seus serveis

16/03/2020

L'equip de professionals de l'Acellec i de l'Escola Efa no s'aturen i mantenen parcialment els seus serveis, conscients que, ara més que mai, cal continuar oferint suport a empreses i treballadors. S'ha posat en marxa un sistema de teletreball que manté en contacte remot els membres de l'equip de manera permanent, al mateix temps que es facilita que segueixin confinats als seus domicilis, tenint cura de les respectives famílies. Hem reduit la jornada de treball de tot l'equip per fer-ho tot compatible. L'oficina i els serveis presencials queden aturats temporalment, però empreses, treballadors, alumnes i formadores seran atesos també a distància per diverses vies. Resumim tot seguit les mesures adoptades.

L’Acellec demana mesures per protegir les empreses afectades pel tancament de les escoles

12/03/2020

A través de CECOT i PIMEC es participa de la demana dels agents socials i econòmics de l’Estat perquè el Govern Central estableixi mesures per permetre que les empreses afrontin les conseqüències del coronavirus amb condicions i es prioritzi mantenir els llocs de treball

Lleure, cultura i ciència al servei dels ecosistemes del nostre litoral

06/03/2020

El contacte directe i la proximitat amb el medi natural són essencials per prendre consciència dels efectes perniciosos de l'acció humana sobre l'entorn. L'Andrea Comaposada dedica tots els seus esforços professionals en el camp de la biologia a la divulgació del medi marí a través d'activitats de lleure educatiu i sociocultural. Dirigeix Anèl·lides, una organització especialitzada a acompanyar infants, joves i families en el seu contacte i relació amb els ecosistemes del nostre litoral. El seu és un magnífic exemple d'innovació i emprenedoria, que usa les tècniques del lleure educatiu i la dinamització sociocultural per desenvolupar la seva passió i fer una contribució impagable a la comunitat. En aquest article posa en valor la seva experiència.

Eix Estels proposa el primer campament d'estiu tecnològic per a nenes

06/03/2020

Una iniciativa de l’empresa Eix Estels, el centre Barcelona Supercomputing Center-Centre Nacional de Supercomputació (BSC) i la Universitat Politècnica de Catalunya-Barcelona Tech (UPC) promourà aquest estiu l’interès de les alumnes de secundària per a la tecnologia.