notícies

L’Escola Efa forma mig miler de professionals a través d’internet el darrer mes

17/04/2020

L’Escola de Formació de l’Acellec s’ha adaptat amb agilitat a la situació actual i programa una vintena de cursos a través dels quals ha actualitzat l’oferta formativa del centre. Durant els propers dies es posarà a disposició dels professionals un total de 15 nous cursos.

El sector de les cases de colònies, albergs i campaments reclama ajuts específics davant del risc de fallida

16/04/2020

El cessament d’activitat s’està produint durant el període que concentra entre el 80 i el 90 per cent de l’activitat del sector, que va de març a agost i es calculen unes pèrdues de més de 50 milions d'euros

Aprovat un nou protocol de prevenció d’abusos sexuals a menors en activitats de lleure educatiu

16/04/2020

El document, impulsat pel departament de Treball, Afers Socials i Famílies,a través de la Direcció General de Joventut, ha comptat amb la participació de l’Acellec.El protocol preveu mecanismes per garantir la protecció dels infants, adolescents i joves que participen a les activitats de lleure que compten amb mig milió de participants durant tot l’any a Catalunya.

El lleure al balcó

08/04/2020

Dos exalumnes de l'Escola Efa i actualment directius de l'empresa Viu Lleure, associada a l'Acellec, reinventen la seva activitat com a educadors de lleure i dinamitzadors socioculturals en aquests temps de confinament obligat. Són Jesús Cayuela i Isabel Pérez, veïns d'Altafulla (Tarragonès) i des d'ara mateix animadors de balcons i terrasses d'aquesta població.

El sector de les colònies reclama ajuts específics i el bonus d'un any per a les bestretes

03/04/2020

Les empreses de colònies han deixat de facturar al voltant de 10 milions d'euros només amb les activitats anul·lades durant els mesos de març i abril i les reclamacions de retorn de les bestretes amenacen amb descapitalitzar un sector que té poca visibilitat i que queda sempre al marge dels ajuts públics. És per aquesta raó que els seus representants reclamen l'atenció de l'administració i suports pensats específicament per a aquesta acitivitat tan singular i arrelada en el sistema educatiu català.