notícies

Toni Reig elogia la tasca de l'Acellec en una visita a les seves cases de colònies

El Director General de Joventut, Toni Reig, va destacar a Centelles la capacitat d'interlocució de l'Acellec i va lloar el seu paper en la promoció de la professionalització i qualitat del lleure educatiu. El responsable de les polítiques de joventut de la Generalitat va visitar el dijous 2 de juliol la casa de Colònies Mas Banyeres, gestionada per una empresa associada a l'Acellec i es va interessar pel funcionament de les diferents activitats que hi tenen lloc. El van acompanyar en la seva visita l'alcalde de Centelles, Miquel Arisa, el president de l'Acellec, Pere Mulero, i el coordinador territorial de Joventut a Barcelona, Oriol Martin.

Més de 100.000 pernoctacions en cases de colònies l'estiu passat

Les empreses associades a l'Acellec van acollir l'estiu passat al voltant de 15.000 nois i noies en estades en cases de colònies, i en conjunt van superar les 100.000 pernoctacions. Aquestes xifres suposen un canvi clar de tendència respecte als darrers anys i l'associació patronal xifra el creixement global en un 25% de mitjana, amb empreses que van arribar a tenir puntes de fins a un 35% de creixement.

Pere Mulero, reelegit com a president de l'Acellec

Pere Mulero encapçalarà per segona vegada consecutiva la junta directiva de l'Acellec, que va ser escollida el dijous 11 de juny en el marc de l'assemblea anual de l'entitat. La trobada empresarial va tenir lloc a la seu de la patronal Cecot, amb la qual està vinculada l'Acellec, a Terrassa. Representants d'una trentena d'empreses van assistir a l'assemblea, que va ser inaugurada pel president de Cecot, Antoni Abad, amb un discurs de benvinguda en el qual va animar els membres de l'Acellec a posar en valor i a defensar públicament l'aportació de les empreses al bé comú. El mateix dia va tenir lloc una sessió informativa sobre el nou conveni del lleure educatiu i sociocultural, recentment firmat, i actualment en tràmit de publicació al DOGC.

Jornada sobre clàusules socials

La Oficina de Seguiment i Avaluació de la Contractació Pública ha programat una jornada per a la promoció de l'aplicació de clàusules socials en la contractació pública per al proper 10 de juny de 2015. L'Ajuntament de Barcelona fa ja més d'un any que...

El paper d'una patronal davant de les eleccions

Aquest vespre s'inicia oficialment la campanya per a les eleccions municipals, de les quals sorgiran els governs locals, un àmbit preferent en l'activitat del nostre sector. Una de les funcions fonamentals de l’Acellec és promoure la consolidació i progrés qualitatiu del nostre sector i defensar els drets i interessos dels seus associats. No forma part de les nostres finalitats, per tant, expressar opinions polítiques de tipus partidari. Però en un context electoral, la nostra missió consisteix a fer arribar a tots els grups polítics que presenten llistes informació sobre les necessitats, interessos i propostes del nostre sector, per tal que puguin ser tingudes en compte en els programes electorals, en la posterior acció legislativa al Parlament de Catalunya i al Congrés dels Diputats i, eventualment, en l’actuació administrativa per a aquelles formacions a les quals, com a conseqüència dels resultats electorals, correspongui formar governs municipals, autonòmic i estatal.