notícies

Acord per la millora de la contractació pública

18/07/2014

L'Acellec i deu organitzacions més, entre patronals, associacions professionals i sindicats han signat un acord molt ambiciós per impulsar la millora de la contractació pública. El document es va firmar en un acte públic que va tenir lloc el 21 de juliol al Centre Cívic Pati Llimona, i es desplega a través d'onze punts en els quals es descriuen mesures que hauria d'impulsar l'administració per dignificar els procediments, continguts i criteris de la contractació pública. L'acord s'ha fet arribar per carta al President de la Generalitat i s'ha sol·licitat la creació d'una comissió amb representants de l'administració i de les organitzacions firmants per debatre i planejar l'adopció de mesures concretes.

Cases de la Festa

14/07/2014

La xarxa de Cases de la Festa de Barcelona compta amb un ric programa educatiu que intenta aproximar infants i joves a la cultura popular i tradicional a través del contacte directe i l'experimentació. Disposen, a més, d'una àmplia oferta d'activitats durant l'estiu. Ho trobareu tot...

Alquímia sonora

14/07/2014

En l'univers de Xevi Compte la música ho és gairebé tot, de manera que es converteix també en un instrument per treballar amb nens, per aplicar tècniques educatives i fins i tot amb finalitats terapèutiques. Si busqueu noves eines per treballar amb la mainada i per desplegar nous...

El nou Decret 137

14/07/2014

La Direcció General de Joventut de la Generalitat ha posat en marxa el procés de revisió del Decret 137, de regulació de les activitats de lleure educatiu amb menors de 18 anys. La reforma, anunciada des de fa ja diversos anys, estava aturada per la dificultat d'acordar amb el Consell Català de l'Esport els termes en què s'havien d'incloure en el decret les activitats de lleure centrades en l'esport. Finalment s'ha arribat a una fórmula conjunta i, d'aquesta manera, es desencallaran algunes millores que l'Acellec venia reclamant des de fa molt temps.

Expliquem la professionalització del lleure al Síndic de Greuges

08/07/2014

L'Acellec ha demanat al Síndic de Greuges que tingui en compte el nostre sector empresarial cada cop que tracti qualsevol aspecte lligat al lleure educatiu. Aquesta qüestió, entre d'altres, es va tractar en el transcurs de l'entrevista que representants de l'Acellec van mantenir el 8 juliol amb la senyora Maria Jesús Larios, adjunta al Síndic de Greuges per a la defensa dels drets dels infants. Aquest organisme de defensa de les persones va publicar el juny passat un Informe sobre el dret al lleure educatiu i a les sortides i colònies escolars, que repassa l'estat del sector i en diagnostica les mancances i necessitats des de l'òptica dels seus usuaris. El document, però, pràcticament en cap moment no es refereix al paper essencial que hi juga el sector empresarial, de manera que presenta una perspectiva parcial i incompleta del nostre àmbit d'activitat.