notícies

Donem suport a la campanya ‘L’Educació Social suma a l’escola’

09/07/2020

L’Acellec es va adherir al manifest del Col·legi d’Educadores i Educadors Socials de Catalunya per tal que el departament d’Educació incorpori el proper curs escolar 2020-2021 la figura de l’educador social a les aules.

El Síndic de Greuges proposa a la Generalitat mesures per garantir el lleure educatiu

06/07/2020

L’Acellec ha estat una de les organitzacions que ha demanat la intervenció del síndic per assegurar els drets dels infants aquest estiu tot recordant la importància del paper que juguen les entitats i empreses del lleure en el context actual.

La mediació del patrimoni cultural en temps de cura

29/06/2020

Helena Minuesa, experta i formadora de l'Escola Efa en mediació cultural, posa en valor en aquest article el paper insubstituïble dels mediadors en l'àmbit patrimonial. Les especials circumstàncies produïdes per la situació d'emergència del covid-19 ens han ajudat a descobrir noves eines per a la difusió del patrimoni però, sobretot, ens han confirmat allò que ja sabíem i que potser no defensem amb prou insistència: la mediació cultural és una eina democràtica al servei dels aprenentatges, el coneixement i la diversitat.

Barcelona edita dues guies educatives i d’acompanyament emocional de suport als monitors de lleure

18/06/2020

Una vintena d’empreses associades a l’Acellec programen activitats de lleure aquest estiu en el marc de la campanya de lleure que promou l’Ajuntament de Barcelona. Les guies donen eines als monitors i monitores per fer front a la situació derivada de la Covid-19 i acompanyin emocionalment els infants i adolescents.

Lleure, educació i cultura: rendibilitat social i econòmica

09/06/2020

Llegiu l'article d'opinió del gerent de l'Acellec, Pep Montes, que publica el digital Via Empresa aquest mes de juny