notícies

El sector del lleure educatiu proposa al Govern un ajut universal perquè tots els infants i joves puguin gaudir d’un estiu 2020 excepcional

04/05/2020

El sector, de qual l'Acellec en forma part, insta a la creació d’un fons extraordinari de 86 milions d’euros per reduir en un 60% de mitjana el cost de les activitats d’estiu de tots els infants i en un 50% les vacances en família en cases de colònies i albergs. A més, es proposa mantenir com a mínim les mateixes dotacions pressupostàries del 2019 per a beques per a colònies i casals per a infants en situació vulnerable. Finalment, es planteja crear un espai transversal d’interlocució amb les autoritats sanitàries per assegurar un entorn segur per infants, joves, famílies i professionals.

Els serveis de joventut de l’Ajuntament de Barcelona es mantenen actius tot i el confinament

04/05/2020

Les empreses QSL Serveis Culturals i Itinere, Serveis Educatius, totes dues associades a l’Acellec, mantenen operatius els serveis d’informació, assessorament i orientació juvenil a la ciutat de Barcelona malgrat la situació d’emergència i l’actual confinament. El col•lectiu de joves de la capital catalana accedeix de manera telemàtica a una àmplia oferta de serveis en matèria d’assessorament i suport en una fita molt destacable tenint en compte el context actual.

La guia que SEER va crear per a Joventut per afrontar la Covid-19, reconeguda per la UNESCO

28/04/2020

El document d’acompanyament emocional amb eines per afrontar la situació actual ha estat elaborada per l’empresa SEER, associada a l’Acellec. La guia es difondrà també en anglès, francès i castellà després d’aquest important reconeixement per part de la UNESCO.

L’Escola Efa forma mig miler de professionals a través d’internet el darrer mes

17/04/2020

L’Escola de Formació de l’Acellec s’ha adaptat amb agilitat a la situació actual i programa una vintena de cursos a través dels quals ha actualitzat l’oferta formativa del centre. Durant els propers dies es posarà a disposició dels professionals un total de 15 nous cursos.

El sector de les cases de colònies, albergs i campaments reclama ajuts específics davant del risc de fallida

16/04/2020

El cessament d’activitat s’està produint durant el període que concentra entre el 80 i el 90 per cent de l’activitat del sector, que va de març a agost i es calculen unes pèrdues de més de 50 milions d'euros