notícies

Ensenyament, Centelles i l'Acellec firmen un nou conveni

02/09/2015

Durant el mes d'octubre s'ha formalitzat un nou conveni de col·laboració entre el Departament d'Ensenyament, l'Ajuntament de Centelles i l'Acellec per impartir conjuntament el cicle formatiu de grau mitjà de conducció d'activitats fisicoesportives en el medi natural a...

L'Escola EFA renova la imatge i multiplica l'oferta formativa

01/09/2015

El portal de l'Escola EFA (www.escolaefa.cat) s'ha afegit ja a la plataforma web de l'Acellec i ha incorporat així la seva imatge, que dona major cohesió al conjunt de serveis i programes de l'associació patronal. En aquest curs que s'inicia ara tindrà un especial relleu l'oferta de formació online, que amplia la capacitat de servei i millora l'accessibilitat dels professionals a la formació continuada.

El Tribunal Català de Contractes suspèn l'Acord Marc de menjadors a petició de l'Acellec

31/07/2015

El Tribunal Català de Contractes del Sector Públic va resoldre el passat 29 de juliol la suspensió cautelar de la licitació de l'Acord Marc per al servei de menjador escolar a la demarcació del Maresme - Vallès Oriental, atenent d'aquesta manera la mesura cautelar sol·licitada per l'Acellec en presentar recurs contra aquest procediment. La licitació queda, així doncs, aturada fins que el mateix tribunal no resolgui el recurs de l'Acellec.

L'Acord Marc per serveis de menjador escolar castiga les empreses petites

20/07/2015

El Departament d'Ensenyament ha posat en marxa la licitació de menjadors escolars en diverses delegacions territorials a través del sistema de l'Acord Marc, una fórmula de contractació que agrupa centres, estableix un model de valoració tècnica prèvia de les empreses per certificar la seva capacitat de prestar el servei i que les adjudica posteriorment a cadascuna de les escoles després de puntuar les ofertes econòmiques. Tot i que resulta evident que el sistema de contractació requeria una endreça tècnica i jurídica, l'Acellec considera que el nou sistema s'ha impulsat de manera precipitada i amb greus deficiències. El resultat més evident és que limita i perjudica les petites i mitjanes empreses i no permet als centres d'ensenyament participar de cap manera en la selecció de les empreses adjudicatàries. Per aquesta raó, l'Acellec es planteja recórrer l'acord marc per demanar que s'aturi o bé que es modifiqui substancialment.

Túrmix, innovació i educació

20/07/2015

Túrmix és un col·lectiu interessat en l'aplicació de la tecnologia i les ciències en l'educació, i es dedica a fer recerca d'eines i propostes que aportin valor afegit als projectes pedagògics. Disposen d'una botiga online amb productes per a...