notícies

El Pla de Garantia Juvenil, en marxa el 2015

El Departament d'Empresa i Ocupació de la Generalitat ha anunciat la posada en marxa del Pla de Garantia Juvenil, amb diverses iniciatives per combatre l'atur juvenil, que inclouen mesures de suport a les empreses per contractar joves que compleixin els requisits previstos al programa. El pla dissenyat per la Generalitat desplega a Catalunya una iniciativa de la Unió Europea, i ho fa a través del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC), però amb la implicació de diversos departaments o àrees del govern català.

El 2015 ens trobarem

Des de l'Acellec fem i vivim la cultura i eduquem cada dia. I cada dia, més. El 2014 ha estat un any de consolidació de la nostra estructura de treball, del projecte formatiu de l'Escola EFA i de creixement en el nombre d'associats. Gràcies al treball pacient i continuat hem aconseguit èxits remarcables i hem pogut fixar nous objectius per a 2015. Durant l'any que ara començarà insistirem en aquestes línies de treball i farem un salt endavant per millorar el nostre posicionament públic, amb l'objectiu de prestigiar el sector i el treball que quotidianament despleguen les nostres organitzacions. Si compartiu algun d'aquests objectius, segur que durant 2015 ens trobarem.

El lleure professional, una necessitat

L'impuls del lleure educatiu ha deixat de ser una opció per convertir-se en una necessitat. Les transformacions socials multipliquen els espais i els moments en què infants i joves disposen de temps lliure i, al mateix temps, accentuen les dificultats de les famílies per conciliar els horaris professionals dels pares i els moments d'oci i aprenentatge compartit. L'existència d'una àmplia xarxa de serveis professionals que atenguin aquestes necessitats amb qualitat i amb garantia educativa és, per tant, una necessitat de primer ordre, fins al punt que hauríem de situar-la ja en el camp dels drets socials. L'educació en el temps de lleure és una component essencial del procés maduratiu i els aprenentatges d'infants i joves i, per tant, ens cal garantir que la totalitat de la ciutadania hi podrà tenir accés, en igualtat de condicions, però també amb garantia de qualitat.

Participem en la campanya Treballar a l'hivern

La directora de l'Escola Efa, Conxi Sola, va fer una xerrada el passat....... d'octubre, en el marc de la campanya informativa de l'Espai Jove Fontana, per promoure i facilitar el treball entre els joves durant la temporada de Nadal......

Presentem l'Acellec a l'EUSES

El gerent de l'Acellec, Pep Montes, va fer una xerrada al Campus de Salt de l'Escola Universitària de la Salut i l'Esport (EUSES) el passat 10 de novembre, per presentar l'entitat i el sector del lleure educatiu als alumnes de quart curs. Montes va ser rebut pel professor de Recreació, oci i...