notícies

Nova oficina d'atenció a l'empresa

01/12/2014

L'Ajuntament de Barcelona ha posat en funcionament una nova Oficina d'Atenció a l'Empresa que aglutina en un mateix espai diversos serveis que fins ara estaven dispersos. Ho ha fet a través de Barcelona Activa i amb la col·labiració de la Cambra de Comerç de Barcelona i de Cecot,...

Acellec TV, nou canal de videos

01/12/2014

L'actualitat, els serveis i l'activitat de l'Acellec compten amb un nou mitjà de difusió. L'associació ha posat en servei un canal Youtube en el qual es penjaran i difondran periòdicament videos informatius que abastaran tota l'activitat patronal però que, sobretot,...

Més de 150 empreses de cultura de proximitat censades a Catalunya

01/12/2014

L'Acellec ha identificat més de 150 empreses i organitzacions amb diferents formes jurídiques que desenvolupen activitat econòmica arreu de Catalunya en l'àmbit de la cultura de proximitat. Aquesta xifra confirma la idea que aquestes organitzacions configuren un subsector específic dintre del sector cultural i que té un pes remarcable en el conjunt de l'economia catalana. Les dades s'han recollit en el marc d'un estudi que està impulsant l'Acellec justament per dimensionar i descriure les principals característiques d'aquest àmbit de l'activitat econòmica. El treball compta amb el suport del Consell Nacional de la Cultura i les Arts (CoNCA) i de l'Institut Català d'Empreses Culturals (ICEC), el primer assumint una primera fase de l'estudi i el segon subvencionant una part de la despesa que ha assumit de forma global l'Acellec. La recerca l'està desenvolupant la consultora cultural ICC.

Es crea un grup de treball amb la Generalitat per millorar la contractació pública

01/12/2014

L'Acellec participa en un grup de treball que es va posar en funcionament el passat 29 d'octubre per millorar la qualitat de la contractació pública. Seiem en la mateixa taula amb Teresa Pitarch, directora de l'Oficina de Supervisió i Avaluació de la Contractació Pública de la Generalitat i amb representants d'altres deu organitzacions patronals i sindicals de l'àmbit de l'atenció a les persones. El President de la Generalitat, Artur Mas, va rebre l'1 d'octubre totes aquestes organitzacions i va acceptar la creació del grup de treball, que a hores d'ara ja està treballant per crear un codi de bones pràctiques en la contractació pública del nostre sector. La propera trobada del grup de treball està prevista per al dia 16 de desembre.

Cecot identifica mesures legislatives que perjudiquen la competitivitat empresarial

27/11/2014

La patronal Cecot ha elaborat un informe que analitza, segons estàndards internacionals, les mesures legislatives en matèria laboral i tributària impulsades des del Govern de l'Estat entre 2010 i 2014. Segons el document el balanç és negatiu, perquè les normes aprovades perjudiquen en conjunt la competitivitat de les empreses. En l'anàlisi es destaquen deu mesures adoptades en l'àmbit laboral i quaranta-una en l'àmbit tributari. El document les repassa, una per una, identifica el seu contingut i descriu l'impacte que produeixen en les empreses. La balança s'inclina clarament cap a la banda que menys afavoreix el món empresarial.