notícies

Projecte per evitar el malbaratament alimentari als menjadors escolars

05/04/2019

‘Pesa i Pensa’ és una iniciativa exitosa que ha desenvolupat l’empresa Campos Estela, associada a l’Acellec, que pretén fer adonar als infants de la importància de no llençar menjar en els àpats del menjador escolar. La iniciativa és un dels projectes recollits en el pla d’acció de prevenció del malbaratament alimentari a Catalunya (2019-2020).

Activitat intensa al Saló de l’Ocupació per donar a conèixer el lleure i la cultura

22/03/2019

L’Acellec ha tingut un paper destacat al Saló de l’Ocupació Juvenil que s’ha celebrat a Barcelona el 21 i 22 de març. L’entitat ha fet una presentació del sector amb una xerrada en format de taula rodona, amb la participació d'empreses associades com Eix Estels, Lleure dosmil, FRoca i Anèl·lides. A més, ha programat tallers en format de joc per donar a conèixer el sector del lleure educatiu i la cultura de proximitat als joves a qui se’ls ha ofert orientació de manera personalitzada.

El registre diari de la jornada laboral entrarà en vigor el maig

19/03/2019

Amb la voluntat de lluitar contra la precarietat laboral, el Govern espanyol impulsa canvis legislatius que obligaran a registrar de manera diària la jornada laboral a les empreses del país. L’Acellec compta amb el suport jurídic de la consultoria empresarial TAX en aquesta matèria i ens mantenim a l’expectativa d’aquest canvi legal que, de moment, no concreta com s’ha de dur a terme.

L’Acellec participa al Saló de l’Ocupació Juvenil de Barcelona

15/03/2019

Els dies 21 i 22 de març la capital catalana acull una nova edició del Saló de l’Ocupació Juvenil de Barcelona i l’Acellec hi tindrà un paper molt actiu als espais temàtics ‘Descobreix’, ‘Salta’ i ‘Apropa’t’ Des de l’entitat es participarà en tallers i taules rodones per explicar les possibilitats en matèria laboral del sector del lleure educatiu i la cultura de proximitat i s’atendrà els joves de manera personalitzada oferint-los orientació.

Es publiquen les taules salarials de 2019

12/03/2019

El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya ha publicat (12/03/2019) les taules salarials per a l'any 2019, en una resolució que dona oficialitat a l'acord parcial sobre el Conveni del Lleure Educatiu i Sociocultural al qual van arribar durant el mes de febrer sindicats i patronals. Les noves taules suposen un increment de l'1% retroactivament des de gener de 2019, i un altre 1,5% a partir de setembre del mateix any.