notícies

La patronal Acellec augmenta la seva representativitat

13/05/2019

El conjunt d’empreses de l’Associació Catalana d’Empreses del Lleure, l’Educació i la Cultura donen feina a més de 8.000 persones arreu de Catalunya. Els números corresponents a l’exercici de 2018 es presentaran a l’assemblea anual del proper 22 de maig a Barcelona

L’Associació Catalana d’Empreses del Lleure, l’Educació i la Cultura (Acellec) accentua la seva posició referent de representativitat en el sector del lleure educatiu i sociocultural a Catalunya consolida la seva activitat econòmica. Així ho indiquen les dades de 2018 en què les empreses associades a l’Acellec van facturar de manera conjunta la xifra rècord de 128 milions d’euros (un 7% més que el 2017) i van donar feina a un total de 8.051 treballadors. Una xifra d’ocupació que també creix un 7% respecte l’any anterior i explica la consolidació de l’activitat de les empreses dedicades al lleure educatiu i sociocultural i a la cultura de proximitat.

 

Per sectors, els serveis educatius sumen el 49% de la facturació i el 68% dels professionals, la cultura de proximitat arriba al 35% de la facturació i el 29% dels treballadors i treballadores i, finalment, el sector de les colònies representa el 16% de la facturació i el 4% dels treballadors.

 

 

 

Paper clau al sector

Durant el 2018 l’Acellec va potenciar el seu paper d’agent clau en el sectors del lleure educatiu i sociocultural i de la cultura de proximitat defensant els interessos de les empreses que operen en aquests sectors econòmics. Destaca el rol que desenvolupa l’Acellec en l’actual negociació del conveni del lleure i l’acord assolit l’any passat amb l’Institut de Cultura de Barcelona i els sindicats per garantir la qualitat laboral del conjunt de professionals que treballen als museus i centres cultures de la capital catalana.

 

Assemblea anual

Els números de 2018 se sotmetran a l’aprovació definitiva en el marc de l’assemblea anual de l’Acellec que tindrà lloc el proper 22 de maig a Barcelona. Pel que fa al nombre d’empreses associades, la patronal va tancar el 2018 amb un total de 70 socis, dos més que l’any 2017.