notícies

Premi per al millor casal d’estiu tecnològic

08/06/2020

L’Acellec fa difusió del repte Bitbot Challenge que promou despertar les vocacions TIC entre infants i joves aquest estiu. La iniciativa és del departament de PolÍtiques Digitals de la Generalitat i de la Fundació i2CAT i esdevé una bona oportunitat per a les emprees associades a l’Acellec que treballen en l’àmbit de la robòtica educativa, que tenen un centre educatiu propi o bé que es dediquen al lleure educatiu de manera genèrica.

Manifest reivindicatiu de la importància del lleure educatiu a càrrec d'agents de tot l'Estat

01/06/2020

Amb la participació de l'Acellec es fa públic un document que demana la creació d’un sistema públic de lleure educatiu, coordinat entre les administracions territorials i locals i les entitats juvenils de l'Estat

Queda constituïda la Taula de Governança del Lleure

27/05/2020

Amb la participació de l'Acellec és una eina a través de la qual es coordinarà i es farà seguiment de la campanya d'activitats de l'estiu

Consells comarcals de Girona pretenen limitar la capacitat de les AMPA de gestionar els menjadors escolars

14/05/2020

Diversos consells comarcals de la demarcació de Girona neguen a les AMPA de les escoles públiques la possibiliat de gestionar els menjadors escolars a través de les empreses o entitats del sector que elles mateixes vulguin triar. La Llei d'Acompanyament dels Pressupostos va incloure una disposició addicional justament per garantir aquesta possibilitat, però consells comarcals com els de La Selva i l'Alt Empordà exigeixen a les AMPA que hi renunciïn si no gestionen el servei elles mateixes, de manera directa. Aquesta mesura nega a les famílies capacitat de decisió i de control sobre el servei de menjador escolar i contradiu la intenció del Govern, que pretén, justament, afavorir-la.

Tres de cada quatre crèdits ICO a pimes estan gravats entre un 2 i un 6%, segons una enquesta de PIMEC

11/05/2020

PIMEC, de la qual l’Acellec, en forma part fa públics els resultats de l’Enquesta empresarial sobre els crèdits ICO avalats. Condicions de finançament de la línia de crèdits covid-19 que radiografien les ajudes del Govern espanyol a les petites i mitjanes empreses.