notícies

L'Acellec s'adhereix a una declaració a favor del mecenatge cultural

13/05/2016

Robert Fhor, Cap de la Missió de Mecenatge del Ministeri de Cultura i Comunicació de França, va pronunciar una conferència a l'Ateneu Barcelonès el 14 d'abril per explicar el model que segueixen els nostres veïns del nord per facilitar el finançament de la cultura a través d'incentius fiscals. L'acte el van aprofitar el president de l'Ateneu Barcelonès, Jordi Casassas, i el president del Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA), Carles Duarte, per presentar la Declaració de Compromis amb el Mecenatge Cultural, en la qual es demana al Govern, entre d'altres mesures, l'aprovació en l'actual legislatura d'una llei de mecenatge equiparable a les que tenen els països més avançats del nostre entorn proper.

L'Acellec col·labora amb la Fundació Bofill en debats sobre qualitat educativa

12/05/2016

La necessitat d'una major connexió entre el sector del lleure educatiu i sociocultural i el sistema educatiu són ben evidents, però no sempre es tradueixen en actuacions visibles i clares. L'Acellec i la Fundació Jaume Bofill han coincidit en dues ocasions durant el mes de maig per explorar possibilitats de col·laboració en projectes de recerca i debat públic sobre qualitat educativa i tot fa preveure que en un futur proper els llaços entre les dues institucions s'enfortiran i produiran algun resultat concret. Membres de la junta directiva es van reunir el 9 de maig amb el director de la Fundació, Ismael Palacín, i uns dies abans, el gerent de l'Acellec va participar a títol personal en un seminari acollit també per la fundació sobre l'impuls de programes d'estiu per afavorir l'aprenentatge durant les vacances.

Cinc empreses de l'Acellec participen a la campanya Treballar a l'Estiu

27/04/2016

Iniciatives i Programes, Teno, Lleure dos mil, FRoca i Active English (Kids&Us) van compartir una sessió de treball amb prop de cinquanta joves que busquen feina per al proper estiu en el marc de la campanya Treballar a l'Estiu 2016 que organitza l'ajuntament de Barcelona a través de la seva xarxa d'informació juvenil. La campanya s'allarga entre el 19 d'abril i el 19 de maig i inclou tota mena d'activitats, tallers i assessories per orientar els joves en la recerca de treball, tot posant-los en contacte amb el món econòmic real. El 28 d'abril va tenir lloc al Punt d'Informació Juvenil Les Corts l'existosa sessió en la qual participava l'Acellec i cinc de les seves empreses associades.

Berta Sureda rep l'Acellec per parlar de cultura de proximitat

22/04/2016

La Comissionada de Cultura de l'Ajuntament de Barcelona, Berta Sureda, va rebre el 7 d'abril representants de l'Acellec per conversar amb ells sobre el sector de la cultura de proximitat a la ciutat i per escolar les seves propostes de millora del model de contractació pública actualment vigent. Els representants de l'associació patronal van demanar a la comissionada que les bases dels concursos incloguin la obligatorietat de complir el conveni sectorial i li van explicar la feina que estan fent actualment per definir el sector i els principals perfils professionals que en formen part. Sureda va recollir les propostes de l'Acellec i es va comprometre a traslladar-les a les instàncies municipals més adequades per tal d'estudiar-ne l'aplicació.

Expliquem el sector al PSC

22/04/2016

Una delegació de l'Acellec es va reunir el 20 d'abril amb les diputades del PSC, Esther Niubó i Marta Moreta, al Parlament de Catalunya per explicar el sector i els projectes prioritaris de la nostra organització. Es va parlar molt especialment del sistema de gestió dels menjadors escolars, que durant les darreres setmanes ha estat objecte d'informacions periodístiques i informes erronis que tergiversen la seva situació real. A la trobada hi van participar el president de l'Acellec, Pere Mulero, el vicepresident del sector educatiu, Oriol Carbonell, i el gerent, Pep Montes. La trobada s'inscriu en el marc de l'acció continuada de l'entitat per difondre, d'una banda, els valors de la nostra activitat econòmica i, d'una altra, les problemàtiques i dificultats que afronten quotidianament les empreses del sector. Ben aviat es produiran trobades amb representants de la resta de grups parlamentaris.