notícies

Comissió de Contractació Responsable de l'Ajuntament de Barcelona

13/05/2014

L'Acellec s'ha incorporat a la Comissió Mixta de Contractació Responsable de l'Ajuntament de Barcelona. Aquest grup de treball es va crear fa mesos a petició d'entitats socials i del tercer sector per incorporar als plecs de condicions de contractació pública de l'ajuntament un seguit de clàusules que garanteixin el compliment de determinats criteris socials. Incomprensiblement, l'Acellec no va ser cridada a participar-hi. Tanmateix, el treball de la comissió va portar a l'aprovació del decret d'alcaldia de Contractació Pública Responsable amb Criteris Socials i Ambientals. Entenent que el seu contingut lesiona criteris d'igualtat en la competència, l'Acellec va fer un Recurs de Reposició. Tot i que informalment ens han assegurat que el recurs s'acceptarà parcialment, estem encara a l'espera que es resolgui. Mentre, però l'Acellec ja s'ha incorporat a la comissió, que ara fa seguiment de l'aplicació del decret.

El 3 de juny, assemblea general i rècord d'associats

13/05/2014

L'Assemblea General Ordinària de l'Acellec corresponent a 2014 tindrà lloc el proper dimarts, 3 de juny. La trobada es convocarà a les 16 hores en primera convocatòria i a les 16,30 hores, en segona convocatòria. Entre moltes altres qüestions, durant el transcurs de l'assemblea es ratificarà la incorporació de nous associats, decisió que ens portarà a assolir la xifra màxima d'empreses des de la creació de l'Acellec: 49.

L'Acellec s'adhereix al Pacte Nacional pel Dret a Decidir

12/05/2014

Una trentena de cambres de comerç i organitzacions patronals catalanes van firmar el 8 de maig el Manifest del Far, a Llafranc, a través del qual s'adhereixen al Pacte Nacional pel Dret a Decidir. Els empresaris catalans es comprometen a respectar la voluntat que expressin els ciutadans de Catalunya i a adaptar l'actuació de les seves empreses a aquesta voluntat. L'Acellec ja es va manifestar partidària de defensar el dret a decidir en una declaració aprovada el novembre de 2012, just abans de les eleccions al Parlament de Catalunya. En conseqüència amb aquella postura, l'associació fa costat ara al manifest empresarial i s'integra explícitament al Pacte de la societat civil, encapçalat per l'expresident del Parlament de Catalunya, Joan Rigol.

La campanya de lleure d'estiu de les empreses, a la Guia de la Generalitat

08/05/2014

Les activitats de lleure educatiu de la campanya d'estiu gestionades per les empreses associades a l'Acellec apareixeran per primera vegada a la Guia que elabora cada any la Direcció General de Joventut de la Generalitat. El Departament de Benestar Social i Familia ha decidit finalment fer cas de la reivindicació defensada per l'Acellec des de fa més de deu anys per fer possible que les families catalanes tinguin al seu abast la totalitat de l'oferta d'activitats de lleure educatiu, sense excloure aquelles que organitzen o gestionen les empreses.

Jaume Ciurana s'asseu a taula amb el sector de la Cultura de Proximitat

08/05/2014

El regidor de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Ciurana, participarà aquest dijous (27 de febrer) en un Dinars (de cultura) de Proximitat, un cicle de trobades entre empresaris culturals i responsables públics d'aquest sector.