notícies

L’Acellec mobilitza aquest estiu més de 30.000 infants i joves a través de la campanya de lleure

25/06/2024

L’Associació Catalana d’Empreses del Lleure, l’Educació i la Cultura manté la bona tendència dels darrers anys amb una oferta d’activitats que es multiplica fins al setembre. Les empreses associades tenen la previsió de contractar uns 4.000 monitors i monitores des d’aquesta setmana i fins a principis de setembre. Més enllà de les colònies, les empreses associades a l’Acellec sumaran més de 65.000 inscripcions als casals, campus esportius, activitats temàtiques i instal·lacions juvenils sense fer nit.

Cases de colònies: educació i alimentació, agafades de la mà

20/06/2024

L'alimentació és un dels eixos fonamentals en l'oferta educativa de les cases de colònies i tot sovint és l'element diferencial dels projectes que fan una aposta decidida per la qualitat. Jaume Ramos és director comercial d'Eix Estels, una de les empreses del sector que treballa des de l'Acellec per aixecar el llistó qualitatiu del món de les colònies. Ens explica, en aquest article publicat a principis de juny de 2024 a la plataforma Restauración Colectiva, de quina manera es pot combinar la qualitat dietètica amb la voluntat educativa, inherent a totes les activitats de lleure de les pime. No només es tracta d'alimentar correctament infants i joves, sinó d'acompanyar-los en la presa de decisions, informades i autònomes, sobre la pròpia salut.

L’empresa Ecoarrels és distingida per la seva qualitat en els menjadors escolars

06/06/2024

L’empresa, associada a l’Acellec, és reconeguda amb un dels ‘Premis Més Mataró-Empresa-Societat 2024’ que promouen les bones pràctiques empresarials i la responsabilitat social i que són atorgats per l’Ajuntament de la capital del Maresme. Ecoarrels prioritza la qualitat de la matèria primera en els menús dels menjadors escolars que gestiona promovent els productes de proximitat, l’economia circular i el treball conjunt amb la comunitat educativa per desenvolupar-hi un projecte educatiu vinculat a l’alimentació.

PIMEC celebra els 50 anys de trajectòria amb un acte al Palau Sant Jordi en què entregarà els Premis Pimes

28/05/2024

L’Acellec, que forma part de la patronal, fa difusió d’una celebració en què es reconeixeran les millors iniciatives empresarials desenvolupades a Catalunya durant l’any passat per micro, petites i mitjanes empreses. La jornada tindrà caràcter solidari i les donacions que es recullin aniran destinades al programa de la Fundació PIMEC que acompanya persones empresàries en situació d'atur o en dificultats.

L’Acellec comparteix la petició de la patronal CONPYMES que vol una solució per al bloqueig actual que impedeix a les empreses l’elaboració dels plans d’igualtat

06/05/2024

L’Acellec, que forma part de la patronal, es fa seva la reivindicació que denuncia que la situació s’agreuja per la saturació que pateixen els sindicats i la manca de personal en el registre de la Direcció General de Treball. Els casos es compliquen per a aquelles empreses que no disposen de comitè d’empresa i que han de fer els tràmits a través dels sindicats, fet que les perjudica. La manca d’aquest document, que és obligatori per a les empreses de més de 50 treballadors, comporta sancions entre les quals destaquen la impossibilitat de poder tenir contractes amb l’administració o no poder beneficiar-se de les bonificacions en matèria de contractació.