notícies

Queda constituïda la Taula de Governança del Lleure

27/05/2020

Amb la participació de l'Acellec és una eina a través de la qual es coordinarà i es farà seguiment de la campanya d'activitats de l'estiu

Aquest dimecres s'ha constituït la Taula de Governança de l'Educació en el Lleure, presidida pel conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani. L'Acellec forma part de la taula i avui hi ha estat representada a través del seu gerent, Pep Montes. Entre els acords adoptats destaca la iniciativa de la Direcció General de Joventut que aquest divendres llançarà una campanya de difusió pública per promoure les activitats de lleure de l'estiu. Amb cartelleria, espai web, xarxes i un video als mitjans de comunicació. 

 

Pàgina web de consulta

S'obrià una pàgina web amb informació sobre els protocols, amb guies pràctiques per als equips de monitors, difusió de totes les activitas que ho desitgin, apartat de preguntes freqüènts i informació puntual sobre totes les noves aportacions que hi hagi.

 

Partida extraordinària per a beques

En paral·lel, s'estableix una partida de 3,5 milions d'euros per a beques extraordinàries. Les beques es donaran a les famílies. Es donarà un codi a cada familia beneficiària, la qual apuntarà l'infant a l'activitat que prefereixi, sense distinció d'entitat o empresa responsable, i l'administració pagarà la beca a l'organizador. Les beques seran de 80 euros per als casals, i de 100 euros per a les colònies. S'establirà també una partida extraodinària per subvencionar a entitats i empreses els sobrecostos que tinguin les activitats per qüestions relacionades amb la prevenció i materials relacionats i s'impulsarà un programa especial d'ajuts del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) amb plans d'ocupació per contractar monitors en base a projectes de lleure educatiu per als propers sis mesos.

 

Direcció General de Joventut

La Direcció General de Joventut facilitarà aquesta setmana un model de declaració responsable dels tutors dels infants, en la qual expressaran que són coneixedors de la situació de pandèmia i riscos de associats en les activitats, i que els infants inscrits no tenen simptomatologia ni han estat en contacte amb persones contagiades. Joventut organitzarà dues línies de formació gratuïta per a professionals. Per als responsables d'higiene i seguretat, hi haurà unes quinze sessions formatives per via telemàtica, de quatre hores, territorialitzades i amb capacitat per a 400-500 alumnes cadascuna. Els particpants tindran un certificat que acreditarà la participació. I, en segon lloc, formacions puntuals i especialitzades en aspectes concrets a través de youtube, oberta a tots els monitors. En els propers dies es faran públiques disposicions governamentals per flexibilitzar el decret 267, que regula les activitats de vacances i adaptar-les als nous protocols. Es preveu fer un apartat o protocol específic per a infants en situació de desavantatge, circumstàncies especials o algun tipus de discapacitat.

 

Peticions de l'Acellec

L'Acellec ha demanat, d'altra banda, que s'habiliti una bústia o servei per atendre consultes concretes i facilitar la interpretació dels protocols per a casos específics que puguin traslladar-los les entitats i empreses. També hem demanat que millori la coordinació amb el món local, per tal que els ajuntaments segueixin els mateixos criteris a l'hora de donar suport a les entitats i empreses de cada municipi, sobretot a l'hora de facilitar locals complementaris.