notícies

L'Acord Marc per serveis de menjador escolar castiga les empreses petites

20/07/2015

El Departament d'Ensenyament ha posat en marxa la licitació de menjadors escolars en diverses delegacions territorials a través del sistema de l'Acord Marc, una fórmula de contractació que agrupa centres, estableix un model de valoració tècnica prèvia de les empreses per certificar la seva capacitat de prestar el servei i que les adjudica posteriorment a cadascuna de les escoles després de puntuar les ofertes econòmiques. Tot i que resulta evident que el sistema de contractació requeria una endreça tècnica i jurídica, l'Acellec considera que el nou sistema s'ha impulsat de manera precipitada i amb greus deficiències. El resultat més evident és que limita i perjudica les petites i mitjanes empreses i no permet als centres d'ensenyament participar de cap manera en la selecció de les empreses adjudicatàries. Per aquesta raó, l'Acellec es planteja recórrer l'acord marc per demanar que s'aturi o bé que es modifiqui substancialment.

Túrmix, innovació i educació

20/07/2015

Túrmix és un col·lectiu interessat en l'aplicació de la tecnologia i les ciències en l'educació, i es dedica a fer recerca d'eines i propostes que aportin valor afegit als projectes pedagògics. Disposen d'una botiga online amb productes per a...

Ponència de l'Acellec en el Congrés de Lleure Educatiu

20/07/2015

L'Acellec presentarà una ponència per explicar la dimensió econòmica del lleure educatiu en el congrés que tindrà lloc els propers 16 i 17 d'octubre a Barcelona, organitzat per la Fundació Pere Tarrés. L'organitzacó patronal defensarà el paper...

Entra en vigor el tercer conveni del lleure educatiu i sociocultural

10/07/2015

El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya ha publicat el Conveni Col·lectiu del Sector del Lleure Educatiu i Sociocultural, d'obligat compliment a partir del divendres 10 de juliol de 2015, i amb efectes retroactius pel que fa a les taules salarials des de setembre de 2014. Les empreses i entitats tenen un termini de dos mesos a partir d'aquesta data per abonar als seus treballadors la diferència entre els salaris pagats i els increments fixats a partir de setembre de 2014 i gener de 2015. Les entitats signants del conveni són, per la banda sindical, CCOO i UGT i, per la banda patronal, l'ACCAC, la Confederació i l'Acellec.

Toni Reig elogia la tasca de l'Acellec en una visita a les seves cases de colònies

03/07/2015

El Director General de Joventut, Toni Reig, va destacar a Centelles la capacitat d'interlocució de l'Acellec i va lloar el seu paper en la promoció de la professionalització i qualitat del lleure educatiu. El responsable de les polítiques de joventut de la Generalitat va visitar el dijous 2 de juliol la casa de Colònies Mas Banyeres, gestionada per una empresa associada a l'Acellec i es va interessar pel funcionament de les diferents activitats que hi tenen lloc. El van acompanyar en la seva visita l'alcalde de Centelles, Miquel Arisa, el president de l'Acellec, Pere Mulero, i el coordinador territorial de Joventut a Barcelona, Oriol Martin.