notícies

Les empreses de lleure educatiu afronten l'inici del curs avalats per l'èxit de la campanya d'estiu

03/09/2020

Les colònies escolars, els menjadors i les activitats extraescolars s'iniciaran en el nou curs amb un bagatge més que positiu, després d'una campanya d'estiu gestionada amb èxit pels seus equips de monitors. Els casals i les colònies d'estiu han posat a prova les mesures de prevenció i seguretat que es van fixar en els protocols elaborats conjuntament entre el sector i la Direcció General de Joventut, i el resultat és que el nivell de contagis i incidències ha sigut, més que baix, anecdòtic.

L'Acellec serà al Bizbarcelona i al Saló de l'Ocupació del 21 al 23 de setembre

02/09/2020

Aquests dos esdeveniments, centrals per a l'activitat econòmica de la petita i mitjana empresa, es van haver d'ajornar a causa de la crisi sanitària i s'ha acordat la seva celebració conjunta, posant en comú els respectius recursos, serveis i programacions. L'Acellec hi tindrà un espai estable i l'hi acompanyaran totes aquelles empreses associades que ho desitgin.

Cap a una cultura lenta

01/09/2020

La necessitat de recuperar l'activitat cultural després de les repetides aturades causades per la crisi sanitària i l'auge necessari de les propostes tecnològiques i telemàtiques poden portar associat un risc sobre el qual ens adverteix l'Helena Minuesa, experta i formadora en l'àmbit de la mediació cultural. La velocitat i la urgència ens poden dur a generar ofertes buides de contingut, superficials, que busquen l'entreteniment despullat de qualsevol esforç reflexiu. Cal cercar l'equilibri, i Minuesa ens anima a fer un esforç per trobar-lo.

L'Acellec i l'Escola Efa aposten pel teletreball i mantenen tots els serveis a ple rendiment

01/09/2020

L'equip de l'associació i l'escola de formació treballa telemàticament i atén gestions i visites presencials amb cita prèvia. Tots els serveis adreçats a les empreses associades estan a ple rendiment, i l'oferta de formació online arriba fins a una cinquantena de cursos diferents, adequats per a totes les necessitats d'empreses i treballadors. Hem reprès també les formacions presencials, a proposta de les empreses i amb estrictes mesures de seguretat.

Mor Ferran Arbós, membre històric, impulsor i fundador de l'Acellec

18/08/2020

El món de la cultura i la comunitat del lleure educatiu i sociocultural ha de lamentar el decès de Ferran Arbós Soler, que ha mort la matinada del 18 d'agost a Vilafranca del Penedès a l'edat de 60 anys. Arbós era membre de la Junta Directiva de l'Acellec i va formar part destacada del grup d'emprenedors que va impulsar la creació de l'entitat l'any 2001.