notícies

No som rendibles, però la nostra prioritat segueixen sent els infants

10/02/2021

El malestar quotidià amb què viuen els professionals del món del lleure educatiu i la cultura de proximitat no és fàcil d'explicar. La Montse Guiral és una emprenedora valenta que lluita cada dia per mantenir viva la petita empresa d'extraescolars Edukem-nos, que ofereix serveis educatius vinculats a la robòtica i la programació des de Vilassar de Mar. És un bon exemple de la gran diversitat del sector, i des del mes de desembre és membre de la junta directiva de l'Acellec. En aquest article mostra la seva perplexitat per una situació que ningú al sector no acaba d'entendre i per l'absència de respostes per part de l'administració. Malgrat tot, com diu ella, el primer són els infants.

Es publiquen estudis sobre restauració col·lectiva i estratègia per a l’alimentació

05/02/2021

La patronal PIMEC ha fet públic l’estudi ‘La restauració col·lectiva a Catalunya. Radiografia i diagnosi d’un sector ignorat’ amb la participació d’empreses associades a l’Acellec. En paral·lel, el Govern de la Generalitat ha impulsat el Pla Estratègic de l’Alimentació de Catalunya.

Signat el tercer conveni col·lectiu estatal d’oci educatiu i animació sociocultural

28/01/2021

El document respecta la preeminència del conveni català, més antic i més beneficiós per als treballadors i treballadores. La signatura compta amb la participació de la Federación de Ocio Educativo y Animación Sociocultural (FOESC), de la qual en forma part l’Acellec com a patronal del sector de major dimensió d’arreu de l’Estat. Ara queda pendent la publicació al BOE per tal que entri en vigor.

Dol per la mort de Jesús Poza, un dels puntals de l'Acellec

20/01/2021

Just quan s'inicia l'any en què es compleix el vintè aniversari de la creació de l'Acellec, l'entitat ha de lamentar el decés d'un dels seus fundadors, Jesús Poza, que ha mort el 20 de gener, a Barcelona, a l'edat de 59 anys. Poza era membre de la junta directiva de l'Acellec, renovada justament el passat més de desembre, i va ser vicepresident del sector de Cultura de Proximitat de l'entitat durant els darrers deu anys.

El segon Congrés de Competències Digitals de Catalunya serà el 18 de febrer

19/01/2021

La trobada, que promou el Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública de la Generalitat, serà telemàtica i debatrà sobre diversos aspectes de la competència digital com ara els seus marcs de referència, la bretxa digital i les desigualtats, o el benestar i la seguretat digital com aspectes clau per contribuir al desenvolupament d'una ciutadania apoderada digitalment.