notícies

L’activitat del lleure educatiu i la cultura de proximitat va caure un 40% el 2020

23/02/2021

La facturació del sector del lleure educatiu va caure durant 2020 un 39,2% de mitjana respecte a l’any anterior. Aquesta xifra arriba a la seva màxima expressió en el cas de les empreses que treballen al voltant de les cases de colònies, amb una davallada del 73%. Les organitzacions dedicades als serveis educatius, majoritàriament menjadors escolars, van patir una caiguda del 27,42%, i en el cas de les empreses de cultura de proximitat (gestió de programes i equipaments socioculturals i serveis de proximitat en equipaments patrimonials), la caiguda és del 38,23%.

Publicada la convocatòria d'ajuts a les activitats de lleure, extraescolars i a les instal·lacions juvenils

18/02/2021

Es poden sol·licitar fins al proper 1 de març a les 15 hores. Totes les entitats, empreses i persones autònomes que compleixin els requisits i que presentin les sol·licituds dins del termini previst rebran els ajuts.

Apostem per una formació a mida i de qualitat

11/02/2021

Com la resta del món, l’escola Efa s’ha vist obligada a repensar el present i el futur, conscients dels canvis que implica l'adaptació a les noves circumstàncies, imposades per la crisi sanitària. Si fa un any la seva oferta de formació online era de set cursos, aquest inici d’any expliquen amb orgull que podeu escollir entre 50 cursos per millorar les competències professionals.

No som rendibles, però la nostra prioritat segueixen sent els infants

10/02/2021

El malestar quotidià amb què viuen els professionals del món del lleure educatiu i la cultura de proximitat no és fàcil d'explicar. La Montse Guiral és una emprenedora valenta que lluita cada dia per mantenir viva la petita empresa d'extraescolars Edukem-nos, que ofereix serveis educatius vinculats a la robòtica i la programació des de Vilassar de Mar. És un bon exemple de la gran diversitat del sector, i des del mes de desembre és membre de la junta directiva de l'Acellec. En aquest article mostra la seva perplexitat per una situació que ningú al sector no acaba d'entendre i per l'absència de respostes per part de l'administració. Malgrat tot, com diu ella, el primer són els infants.

Es publiquen estudis sobre restauració col·lectiva i estratègia per a l’alimentació

05/02/2021

La patronal PIMEC ha fet públic l’estudi ‘La restauració col·lectiva a Catalunya. Radiografia i diagnosi d’un sector ignorat’ amb la participació d’empreses associades a l’Acellec. En paral·lel, el Govern de la Generalitat ha impulsat el Pla Estratègic de l’Alimentació de Catalunya.