notícies

Alerta del risc de discriminació de la Llei de Contractes de Serveis a les Persones

22/02/2019

El president de la patronal, Antoni Abad, ha enviat una carta a les conselleres d’Economia, Empresa, Treball i Afers Socials i Educació alertant dels riscos de la llei que pot esdevenir discriminatòria per a les petites i mitjanes empreses del sector. Des de l’Acellec aplaudim el gest de la Cecot, de la qual en formem part, perquè expressa la preocupació de les petites i mitjanes empreses.

La Cecot s’ha posicionat en la mateixa sintonia de l’Acellec darrerament i ha comunicat de manera formal a les quatre conselleries del Govern els seus dubtes davant la nova Llei de Contractes de Serveis a les Persones que s’està preparant. El president de la Cecot, Antoni Abad, ha expressat en el seu escrit que “la nova llei posa en risc el principi d’igualtat i no discriminació de la contractació pública dels serveis a les persones perquè s’obre la porta a la discriminació per la forma jurídica dels operadors econòmics”. També demana majori rigor i precisió en el text del projecte de llei en aspectes que tenen a veure amb la selecció prèvia dels licitadors en què es posa l’accent en les estructures societàries de les entitats que opten a la contractació pública. Des de la Cecot es puntualitza que limitar l’accés de les petites i mitjanes empreses del lleure educatiu i de la cultura de proximitat suposaria l’exclusió d’un sector econòmic molt rellevant que s’ha distingit sempre per prestar un servei professional i de qualitat.

 

Treball conjunt

Antoni Abad recorda en el seu escrit que la patronal que dirigeix, a través de l’Acellec, va participar activament en l’elaboració i promoció del Codi de Bones Pràctiques en la Contractació Pública dels Serveis d’Atenció a les persones signat per deu organitzacions sindicals, patronals i professionals i el Govern de la Generalitat el desembre de 2015.

 

Consulteu l’escrit

En aquest enllaç podreu consultar la carta que el president de la Cecot ha fet arribar a les conselleries d’Economia, Empresa, Treball i Afers Socials i Educació.