notícies

El Consell Nacional de la Cultura i de les Arts presenta l’informe que radiografia l’estat del sector

27/09/2023

En el marc de l’acte de presentació del document anual del CoNCA es va programar un debat en el qual el gerent de l’Acellec, Pep Montes, va reivindicar la necessitat de crear un sistema català d’equipaments de cultura de proximitat, reconeixent així el paper articulador que té en aquest àmbit el sector del lleure sociocultural.

El Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA) ha presentat a Barcelona l’informe anual que radiografia el sector a Catalunya. El document recull les principals dades i indicadors culturals i inclou un darrer anàlisi sobre l’impacte de la Covid-19 en el conjunt del sistema cultural català amb la comparació de la facturació entre els anys 2019 i 2022. L’informe avança els nous consums de la població i, és en aquest sentit, que per primera vegada l’any 2022 hi va haver més espectadors de canals privats audiovisuals (12,2 milions) que espectadors a les sales de cinema del país (11,3 milions). El document també calcula la despesa per habitant/any dedicat a la Cultura per part de les administracions locals i de la Generalitat que passa de 133 a 158 euros, però encara queda lluny dels 220 euros dels ciutadania de la Unió Europea.

 

Informe complet

Us podeu descarregar i consultar l’informe complet del CoNCA a través d’aquest enllaç amb dades de diferents sectors i activitats (teatre, llibres, videojocs, etc).

 

Debat posterior

En el marc de l’acte de presentació de l’informe del CoNCA es va celebrar el col·loqui Quina resposta donen les polítiques públiques als actuals reptes de la cultura en què va participar el gerent de l’Acellec, Pep Montes.  Montes va reivindicar la necessitat de crear un sistema català d’equipaments de cultura de proximitat, reconeixent així el paper articulador que té en aquest àmbit el sector del lleure sociocultural.