notícies

L’Acellec prepara una campanya d’estiu de lleure amb la xifra rècord de 30.000 infants i joves mobilitzats

22/06/2023

L’Associació Catalana d’Empreses del Lleure. Les empreses augmenten un 10% de mitjana les inscripcions i contractaran uns 4.000 monitors aquest estiu, l’Educació i la Cultura té confirmades ara mateix més de 115.000 pernoctacions a les cases de colònies d’arreu del país.

L’Associació Catalana d’Empreses del Lleure, l’Educació i la Cultura (Acellec) prepara els detalls d’una campanya d’estiu de lleure amb xifres rècord aquest any coincidint amb el final de curs escolar. Les empreses associades a l’entitat mobilitzaran prop de 30.000 infants i joves a partir de dilluns i fins al 5 de setembre coincidint amb l’aturada de les classes.

 

La campanya de colònies i casals d’estiu augmentarà un 10% les xifres de l’any passat, que ja va ser un estiu positiu i de plena recuperació. El sector del lleure educatiu ha superat la situació de pandèmia i, ara, fa un nou salt endavant. Pel que fa al nombre de monitors i monitores que mobilitzarà, es calcula que uns 4.000 joves faran tasques de monitoratge aquest estiu. A partir de la setmana vinent i fins a principis de setembre l’Acellec té confirmades, ara mateix, entre 115.000 i 120.000 pernoctacions a les cases de colònies de Catalunya.  

 

 

 

 

Casals, campus i activitats temàtiques

Més enllà de les colònies, les empreses associades a l’Acellec sumaran més de 65.000 inscripcions als casals, campus esportius, activitats temàtiques i instal·lacions juvenils sense fer nit. Quant a l’oferta d’activitats, continuen tenint una gran demanda les colònies esportives amb activitats aquàtiques i els campus d’estiu temàtiques d’idiomes.

 

Pel que fa als casals d’estiu, la patronal de les empreses del lleure educatiu detecta que els ajuntaments no han augmentat els recursos per atendre l’augment d’infants, un fet que deixa fora algunes famílies. L’Acellec demanarà un estudi més exhaustiu de la situació a les administracions per planificar millor la temporada d’estiu de l’any vinent i evitar, d’aquesta manera, que hi hagi infants que no puguin accedir a l’oferta d’activitats que desitgen.