notícies

L’Acellec participa a l’acte de PIMEC amb el ministre Escrivà per parlar dels professionals autònoms

22/09/2022

La intervenció del ministre d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivà gira al voltant dels canvis en el model de cotització i en els mecanismes de protecció social del col·lectius dels professionals autònoms. __

L’Acellec ha assistit a l’acte de PIMEC a Barcelona aquesta setmana que ha comptat amb la participació del ministre d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions del govern espanyol, José Luis Escrivà, en què ha exposat les principals novetats dels canvis del model de cotització i els mecanismes de protecció social del col·lectiu. Escrivà ha defensat la revalorització de les pensions, l’increment de beneficiaris de l’ingrés mínim vital i els beneficiaris de les pensions no contributives en el context actual d’encariment dels preus.

 

El ministre ha assegurat que “pel que fa a la reforma laboral el repte és reduir la precarietat laboral, millorar l’ocupabilitat de les persones joves i reduir l’atur estructural” i ha assegurat que les afiliacions a la Seguretat Social han augmentat en 100.000 persones respecte a les dades anteriors a la situació de pandèmia. Des de l’Acellec s’ha seguit la intervenció del ministre amb l’atenció posada al sector del lleure educatiu “en què la reforma laboral no ha aconseguit atendre les necessitats laborals específiques de la nostra activitat i en moltes ocasions dificulta la contractació dels professionals”.

 

La patronal PIMEC, de la qual l’Acellec en forma part, defensa la necessitat de la reforma “però defensa que és un punt de partida i caldrà millorar-la en la tramitació parlamentària que ha de seguir la convalidació del Reial Decret llei també amb l’anàlisi del seu desplegament i els resultats obtinguts”.