notícies

L’Acellec dona suport al certificat Ecolocal per a productes alimentaris ecològics i de proximitat

20/01/2022

L’Associació Catalana d’Empreses del Lleure, l’Educació i la Cultura s’afegeix a aquesta distinció pionera a l’Estat amb la voluntat de fer explícit el suport dels sectors de menjador escolar i colònies a la iniciativa.

Les entitats Xamec (Xarxa Agroecològica de Menjadors Escolars de Catalunya) i Slow Food Catalunya han presentat aquest dijous a Barcelona el primer certificat per a productes alimentaris ecològics i de proximitat. Ecolocal és el primer certificat a tot l’Estat que reconeix, al mateix temps, el caràcter ecològic i l’origen en proximitat dels productes alimentaris en els serveis de restauració, col·lectivitat i activitats de lleure educatiu.

 

Adhesió

L’Acellec s’adhereix al certificat per fer explícit el suport dels sectors del menjador escolar i les colònies a la iniciativa. En aquest sentit, algunes de les empreses impulsores del projecte, que formen part de Xamec, són sòcies de l’entitat. L’Acellec promourà i difondrà el certificat per tal que totes les organitzacions del sector i les empreses associades coneguin el projecte i s’hi puguin adherir també.  En el marc de la presentació del certificat ha intervingut Joan M. Ribas de l’empresa Ecomenja, associada a l’Acellec, i membre de la junta directiva de l’associació.