notícies

En defensa de la Presidència de la Generalitat i a favor del diàleg

02/10/2020

L'Assemblea General de l'Acellec, reunida el 30/09/2020, va acordar emetre un comumicat per manifestar la seva disconformitat amb la inhabilitació del MHP Quim Torra i per refermar, un cop més, l'aposta de totes les empreses associades i el sector que representen pel diàleg, l'educació i la culura, i per la lliure, pacífica i democràtica confrontació d'idees.

L’Assemblea de l’Associació Catalana d’Empreses del Lleure, l’Educació i la Cultura (Acellec), reunida en sessió plenària, acorda per unanimitat expressar el seu suport a les institucions catalanes i en especial a la Presidència de la Generalitat, la seva més alta autoritat.

Davant de la recent inhabilitació del MHP Quim Torra remarquem un cop més que els conflictes de naturalesa política s’han d’abordar a través del diàleg, la lliure i pacífica confrontació d’idees i amb escrupolós respecte a la voluntat popular. El trasllat d’aquests conflictes a la via judicial equival a renunciar als mecanismes democràtics de què s’ha de dotar qualsevol societat moderna i respectuosa amb la llibertat de pensament.

Considerem que la sentència que inhabilita el més alt representant de la sobirania popular a Catalunya és injusta per desproporcionada i no contribueix a guarir les ferides obertes sinó a aprofundir-les. És per aquesta raó que manifestem la nostra solidaritat amb el MHP Quim Torra i li agraïm la dedicació i la feina realitzada durant l’exercici del seu càrrec.

Fem, un cop més, una crida a fer ús dels millors instruments de què disposem, l’educació i la cultura, per promoure el diàleg, el respecte a la diversitat i la recerca pacífica i democràtica d’acords.

 

Catalunya, 30 de setembre de 2020