notícies

En marxa les primeres propostes formatives amb La Lira de Sant Andreu

04/09/2019

El nou projecte de col·laboració entre l'Escola de Formació de l'Acellec (Efa) i la Societat Cultural i Esportiva La Lira s'ha fet visible des dels primers dies de setembre amb l'obertura del periode d'inscripcions per a la nova oferta d'activitats de l'entitat del barri de Sant Andreu de Barcelona. La programació inclou per primera vegada cursos de monitors de lleure educatiu, de vetlladors per a necessitats educatives especials i un taller per incentivar la participació dels joves en futurs projectes de dinamització de l'entitat.

Aquesta és la primera passa d'un projecte que vol convertir la La Lira en un espai estable de formació en l'àmbit de la cultura, el lleure i la participació, que connecti l'activitat de la històrica entitat de Sant Andreu amb les necessitats del seu entorn més immediat. Així, els alumnes de les formacions que s'hi programin podran aspirar a treballar en projectes de l'entorn, milloraran les seves capacitats per a la recerca de feina o be s'iniciaran en dinàmiques socioculturals que ajudaran a enriquir l'activitat de l'entitat i del barri. 

Al llarg del darrer trimestre de 2019, l'Escola Efa i La Lira treballaran per homologar aules de l'entitat per a realitzar-hi cursos i formacions subvencionades per a promoure l'ocupació juvenil i per connectar la dinàmica de l'entitat amb els centres cívics, casals de joves i serveis d'informació juvenil del Districte de Sant Andreu, majoritàriament gestionats per empreses associades a l'Acellec. 

La Lira complirà ben aviat 150 anys de vida, ja que va ser fundada el 1870. És, per tant, una de les entitats de més llarga tradició a Sant Andreu i al conjunt de Barcelona. Compta amb vuit seccions d'activitat cultural i esportiva i està fortament arrelada a les dinàmiques socials i veïnals del seu entorn. La seva seu és al carrer Coroleu, i gràcies al suport municipal ha estat recentment remodelada i adaptada per a usos moderns, entre ells l'habilitació d'espais per a la dinamització i la formació. 

La col·laboració entre l'Acellec (a través de l'Escola Efa) i La Lira permetrà conjuntar l'expertesa en la gestió de projectes socioculturals, una oferta formativa rica i estable, i el coneixement, l'arrelament i la dinàmica social vinculada a l'entorn.

Podeu accedir a la informació completa sobra la nova oferta d'activitats de La Lira a través d'aquest enllaç i, en concret, als cursos de que hi impartirà l'Escola Efa, aquest altre enllaç.