notícies

Jornada per reivindicar els educadors socials als centres d’ensenyament

10/05/2019

L’Acellec dóna suport i participa a la jornada del Col•legi d’Educadores i Educadors Socials de Catalunya (CEESC) per reivindicar la incorporació d’aquests professionals als centres d’ensenyament en qualitat d’agent educatiu que pertanyi a l’equip docent i que treballi en col•laboració i coresponsabilitat amb la resta de professionals. L’Acellec s’ha adherit al manifest del CEESC ‘La Figura de l’educador i l’educadora social als centres escolars’.

El Col·legi d’Educadores i Educadors Socials de Catalunya (CEESC) demana a les administracions que s’inclogui la figura de l’educador/a social als centres educatius de primària i secundària com a agent educatiu, amb el reconeixement de funcions i responsabilitats a exercir, com ja han fet altres administracions de l’Estat, o com ja es va proposar en el darrer Ple del Parlament de Catalunya de desembre de 2018.  L’Acellec dona suport al plantejament del CEESC i s’adhereix al manifest La Figura de l’educador i l’educadora social als centres escolars. Per al CEESC, en una visió que des de l’Acellec es comparteix, els educadors socials poden jugar un paper clau en aspectes com l’educació integral de l’alumnat, la convivència, les desigualtats, l’atenció a la diversitat, l’absentisme escolar o la relació de l’escola amb l’entorn.

 

El CEESC reivindica la figura professional que té adjudicada com a funcions acompanyar les persones i els col·lectius en els processos de desenvolupament personal, grupal i comunitari; aconseguir una millor qualitat de vida de totes les persones, i perseverar pel compliment dels drets i deures individuals i col·lectius. Es tracta de funcions educatives que estan en total sintonia amb les necessitats i requeriments de l’educació escolar. Són professionals que, coneixedors de les necessitats i característiques de l’àmbit escolar, poden aportar més mirades socioeducatives al centre educatiu i dur a terme funcions de suport, acompanyament i recolzament envers el centre, l’alumnat, el professorat, les famílies i la comunitat.

 

La jornada tindrà lloc aquest dissabte 11 de maig a l’Auditori de l’Espai Jove La Fontana, de Barcelona. En aquest enllaç podreu consultar els detalls de la sessió prevista.