notícies

Calendari de les Jornades de bones pràctiques en l’àmbit de Joventut

08/05/2019

L’Acellec fa ressò dels detalls de les Jornades de bones pràctiques en l’àmbit de la joventut 2019 que tindran lloc durant les properes setmanes arreu del territori. Es tracta d’uns espais de relació entre professionals, de debat i reflexió d’aquells temes que ocupen i preocupen el sector. Aquest any es debatran quatre temes: l’acció socioeducativa en medi obert, enganxar-se als estudis, municipis petits i participació juvenil i l’acompanyament emocional.

Els quatre projectes de bones pràctiques que es presentaran són Joves al Medi Obert, Espai Educatiu Forma’t i Participa, Ancesa Jove i Aquí T’Escoltem. Quatre seus: Blanes, Les Borges Blanques, Móra d’Ebre i Martorell.

 

Detalls de les jornades

-L’Acció socioeducativa en medi obert, el 16 de maig a Blanes, amb l'experiència de Joves en medi obert del Prat.

-Enganxar-se als estudis, el 22 de maig a les Borges Blanques, amb l'experiència de l'Espai Educatiu Forma't i Participa de Santa Cristina d'Aro

-Municipis petits i participació juvenil, el 30 de maig a Móra d'Ebre, amb l'experiència de l'Ancesa Jove del Segrià

-Acompanyament emocional, el 6 de juny a Martorell, amb l'experiència de l'Aquí t'Escoltem de Barcelona

 

Debat viu

S’especialitzen les presentacions de bones pràctiques per tal d’afavorir el debat, les intervencions i la participació dels i les professionals que assisteixin. Es pretén d’aquesta manera que les jornades esdevinguin una cita per la reflexió sobre el treball, la pràctica, el dia a dia dels i les professionals de joventut i també per a que serveixin per projectar col·laborativament noves perspectives, visions, per a donar diferents respostes o accions en situacions i problemàtiques diverses. S’ha seguit preparant les jornades per les figures d’antenes i detectors del projecte, conjuntament amb el consell avaluador i la coordinació tècnica.

 

En algunes de les jornades de bones pràctiques en l’àmbit de la joventut 2019 hi col·laboraran també el Màster Interuniversitari Joventut i Societat, el Consell Nacional de la Joventut de Catalunya i el Col·legi d’Educadores i Educadors Socials de Catalunya, aportant-hi coneixement i punts de vista diferents des de la docència i la investigació, des del jovent associat i des dels i les professionals de l’Educació Social respectivament.

 

Més informació

Podeu consultar els detalls de les jornades a través de la pàgina web de l’Associació Catalana de Professionals de les Polítiques de Joventut o bé al lloc web del projecte.