notícies

L'Acellec s'incorpora a la Taula de Contractació Pública de Barcelona

10/11/2016

Tot i que l'Acellec no va ser convidada a formar part del procés d'elaboració de la Guia de de contractació pública social, s'ha pogut incorporar a la Taula de Contractació Pública de l'Ajuntament de Barcelona, que reuneix les organitzacions que hi van participar. Aquest organisme vol ser un espai de diàleg i concertació per al conjunt d'agents que intervenen en els processos de contractació pública municipal amb l'objectiu de garantir-ne la qualitat i el respecte a criteris socials i d'inclusió. Una de les funcions bàsiques de la taula serà, justament, fer seguiment de l'aplicació de la guia i promoure la seva millora quan sigui necessari.

En comprovar que l'Acellec no havia estat convidada a formar part del nucli d'organitzacions que va participar en la elaboració de la Guia de contractació pública social al costat de l'Ajuntament, l'associació patronal va sol·licitar una trobada amb la direcció de contractació pública municipal per reivindicar-se com a interlocutor necessari. Aquestra trobada va tenir lloc, després de tres mesos de ser sol·licitada, durant el mes de juliol de 2016, quan la guia ja estava pràcticament finalitzada. La iniciativa de l'Acellec, però, va ser ben rebuda, i l'Ajuntament va convidar l'entitat a integrar-se a la Taula de Contractació Pública i a fer arribar totes les esmenes, dubtes, objeccions o propostes de millora que considerés oportunes.

El 24 d'octubre va tenir lloc la constitució de la taula, en un acte celebrat al Saló de Cent de l'Ajuntament, i l'Acellec hi va poder participar ja de forma normalitzada. En el transcurs de l'acte, a més, totes les organitzacions participants van firmar una Declaració a favor de la contractació pública amb responsabilitat social, que les compromet en el seguiment de l'aplicació de la guia i en la seva millora continua.

Les organitzacions que integren la taula i que van firmar l'esmentada declaració són les següents:

– Associació Catalana d’Empreses de Neteges (ASCEN)
– Associació Catalana d’Empreses de Serveis Auxiliars i Multiserveis (ADEDSA)
– Associació Catalana d’Empreses del Lleure, l’Educació i la Cultura (ACELLEC)
– Asociación Española para la Competividad de las Pymes (AECPYMES)
– Cambra de Comerç de Barcelona
– Cambra de Contractistes d’Obres de Catalunya (CCOC)
– Cecot
– Comissions Obreres de Catalunya (CCOO)
– Discapacitat intel·lectual Catalunya (Dincat)
– Entitats Catalanes d’Acció Social (ECAS)
– Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB)
– Federació de Centres Especials de Treball de Catalunya (FECETC)
– Foment del Treball Nacional
– Fundació Internacional de la Dona Emprenedora (FIDEM)
– Gremi de Constructors d’Obres
– La Confederació – Coordinadora d’Entitats del Tercer Sector
– Patronal Micro, Petita i Mitjana Empresa de Catalunya (PIMEC)
– Unió General de Treballadors de Catalunya (UGT)