notícies

La Nit de l'Empresari de Cecot reEvoluciona l'economia catalana

21/10/2016

El President de Catalunya, Carles Puigdemont, va tancar la 22a Nit de l'Empresari de Cecot, que es va celebrar el 20 d'octubre a l'Auditori de Barcelona, i que va tenir com a moment culminant el discurs vibrant del president de la patronal, Antoni Abad, que va animar el sector econòmic català a revolucionar una realitat que veu adversa però que es pot redreçar si l'empresariat actua amb voluntat transformadora. Al llarg de la nit es van lliurar els premis que Cecot atorga anualment a iniciatives empresarials i professionals valuoses, entre les quals es trobava el reconeixement a la PIME responsable per a Campos Estela, empresa de lleure educatiu associada a l'Acellec. Una àmplia delegació de la patronal del lleure educatiu i la cultura de proximitat, encapçalada pel seu president, Pere Mulero, va participar en la trobada empresarial.

La Nit de l'Empresari de Cecot s'ha consolidat com un esdeveniment de primera fila per al món econòmic català, i una bona mostra de la seva transcendència va ser l'assistència a l'acte de nombrosos representants de les administracions públiques. A més del President Puigdemont, van assistir a l'acte la Presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell, el conseller de Sanitat, Antoni Comín, la consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, el conseller d'Empresa i Coneixement, Jordi Baiget i el conseller de Territori, Josep Rull. L'ajuntament de Barcelona hi va ser representat pel segon tinent d'alcalde i regidor d'Empresa, Cultura i Innovació, Jaume Collboni, que va fer el parlament de benvinguda a l'acte, com a amifitrió de la patronal vallesana.

L'Acellec hi va enviar una delegació molt nodrida, encapçalada pel seu president, Pere Mulero, amb els vicepresidents Oriol Carbonell, Jesús Poza i Mònica del Monte, el secretari de la junta directiva, Mario Granados, la tresorera, Maite Arnó, i el gerent, Pep Montes. L'assistència a l'acte, a més, d'un nombrós grup de professionals de l'empresa guardonada, Campos Estela, liderats pel seu gerent i membre de la junta directiva de l'Acellec, Martí Garcia, va completar una significativa presència de la patronal del lleure.

Un dels moments culminants de la nit va ser el lliurament del premi a la personalitat 2016, que va recaure en el veterà Joan Uriach, impulsor i responsable del creixement i desenvolupament del Grupo Uriach, empresa farmacèutica fundada l'any 1836. Uriach va glossar els valors dels bons empresaris, va destacar la seva capacitat de perseverar per damunt d'adversitats i la voluntat de produir canvis de manera permanent, fins i tot quan la situació econòmica és més falaguera.

Però va ser el parlament del president de Cecot, Antoni Abad, el que va atraure tot l'interès de l'esdeveniment. Abad va centrar el seu discurs a explicar el lema triat pels organitzadors, que van rebatejar la Nit de l'Empresari com la Nit de la reEvolució. El president de Cecot va voler buscar responsabilitats conjuntes quan l'entorn social i econòmic no és gaire favorable, i va assegurar que canviar-lo per millorar és reponsabilitat de tots els agents socials, amb un paper destacar pel món de l'empresa. Tres elements són, a parer d'Abad, la clau de les transformacions i de la revolució necessària: la formació, la fiscalitat, i el mecenatge. Pel que fa al primer, va apuntar que la generació de talent està estretament vinculada a l'educació, i es va referir específicament a la FP dual, tot assegurant que si una reforma de la seva governança permet a les empreses i als sindicats ser-ne els ordenadors s'assoliria una reducció dràstica de l'atur juvenil. Sobre la fiscalitat va lamentar els desequilibris que produeix l'actual sistema a Espanya, amb modalitats empresarials premiades i afavorides, i va reinvindicar la traçabilitat fiscal per fer evident aquesta realitat. Va destacar, també, la necessitat de fer aflorar del 25 per d'economia "no declarada" a l'estat, segons les estimacions oficials. En relació amb el mecenatge va voler fer èmfasi en la voluntat empresarial de ser part d'allò públic, i de contribuir de manera oberta i transparent al be comú. En aquest enllaç podeu llegir la intervenció completa d'Antoni Abad.

En finalitzar l'acte estricte de la nit, es va obrir un espai de socialització al foyer de l'Auditori, durant el qual tots els assistents a la Nit de l'Empresari van poder gaudir d'un sopar lleuger mentre es produien múltiples contactes entre empresaris, representants públics i periodistes.