notícies

30 joves en una sessió d'orientació laboral amb empreses de l'Acellec

11/10/2016

L'Acellec continua la seva col·laboració amb l'Ajuntament de Barcelona en les seves campanyes per promoure i facilitar l'ocupació de joves en l'àmbit del lleure educatiu. Dijous, 13 d'octubre, es va realitzar una presentació del sector davant d'un grup de trenta nois i noies que busquen feina i se'ls va fer tota mena de recomanacions per millorar les seves possibilitats d'ocupació. Les responsables de recursos humans de les empreses F. Roca i Campos Estela van explicar els valors i cultura de servei amb què treballen, van atendre les consultes i dubtes dels joves i van recollir els seus currículums per tenir-los en compte en els seus processos de selecció. Fa anys que l'Acellec participa en aquesta mena de campanyes, i és la segona vegada que ho fa amb la presència d'empreses associades que orienten els joves sobre la millor manera de presentar les seves candidatures per a llocs de treball reals.

La sessió va tenir lloc al Punt 7, Punt d'Informació Juvenil d'Horta-Guinardó, i es va allargar durant pràcticament dues hores, durant les quals els representants de Campos Estela i F. Roca van defensar la necessària professionalització del sector i van insistir a remarcar la importància de la tasca educativa que realitzen els monitors de menjador escolar. Els assistents a la sessió tenien entre 18 i 35 anys i representaven tota mena de perfils; hi havia joves amb una formació bàsica, d'altres que ja tenien experiència treballant en menjadors escolars, i d'altres amb titulació universitària de grau i postgrau.

La sessió va ser molt ben valoradora pels representants de les dues empreses i l'Acellec va aprofitar per fer difusió de la seva borsa de treball, que es va posar en marxa el juliol passat i ja compta amb gairebé 450 CV online. Aquest tipus d'activitats són molt útils per explicar amb detall la feina del sector, tot sovint menystinguda per falta de coneixement i tenen un especial interès per als joves que hi assisteixen, perquè tenen la possibilitat de contactar directament amb responsables de recursos humans d'empreses reals que operen en el mercat del seu entorn. D'altra banda, la funció educativa d'aquestes sessions és ben evident, perquè els nois i noies descobreixen quins són els valors i característiques que busquen les empreses a l'hora de contractar, i reben orientació sobre la elaboració dels seus currículums i sobre el procés de cerca de feina.

L'Acellec iniciarà ben aviat la preparació d'una jornada de gran format per promoure la trobada i intercanvi entre empreses i joves que busquen feina, aprofitant l'experiència de les activitats realitzades en col·laboració amb l'ajuntament, i oferint la seva capacitat de treball als serveis públics d'orientació i acompanyament per la recerca de treball.