notícies

L'Acellec es posiciona

21/04/2015

La millora de la qualitat en la contractació pública, la plena aplicació del conveni col·lectiu, l'increment dels ajuts a l'ocupació, el suport a la formació continua i el reconeixement del lleure educatiu i la cultura de proximitat com a sectors econòmics rellevants són algunes de les cartes que l'Acellec ha posat damunt de la taula en aquest any electoral. Tots els partits polítics amb representació al Parlament de Catalunya i les principals formacions aspirants a governar l'Ajuntament de Barcelona han rebut ja un document de quinze punts en el qual l'Acellec defensa el sector i els serveis públics que són en la base de la seva activitat. L'associació ha demanat reunir-se amb els candidats a l'alcaldia i amb els responsables sectorials de cada grup polític per demanar-los explícitament que assumeixin el document en les seves campanyes i en els futurs governs.

L'Acellec proposa qüestions tan diverses com la reducció de l'IVA cultural, la millora de la regulació en el preu dels menjadors escolars, inamovibles des de fa vuit anys, o la flexibilitatzació d'una normativa d'instal·lacions juvenils (cases de colònies i albergs) que castiga innecessàriament els seus gestors. En el rerafons de totes les propostes de l'Acellec hi ha la voluntat de ser reconeguts com un sector econòmic rellevant, tant pel seu dinamisme i per la seva aportació a la creació de riquesa i ocupació, com pel fet que s'ha convertit en garantia de la prestació d'uns serveis públics que s'han de defensar com a drets socials.

Després de catorze anys d'existència, l'Acellec ha decidit encetar una nova etapa en la qual prioritza la necessitat de fer visible l'existència d'un sector que, si be és universalment reconegut com a necessari, molt poques institucions i administracions coneixen amb profunditat. La prestació de serveis amb marges de gestió insignificants, la tendència de la contractació pública a la subhasta en detriment de la qualitat dels serveis, el menysteniment dels coneixements, competències i professionalitat necessaris per desenvolupar els projectes que li són propis i un reconeixement social molt tevi són elements crònics en el sector, patits quotidianament pels responsables de les organitzacions representades per l'Acellec.

És en aquest context que l'associació ha volgut adreçar-se directament als grups polítics en l'actual context electoral per exposar la situació del sector i les seves prioritats. Durant 2015 es decidiran els governs locals, nacional i estatal, i en aquests tres nivells de l'administració hi ha deures i assignatures pendents que afecten severament el sector. Els quinze punts del document elaborat i tramès per l'Acellec resumeixen i projecten en el futur la feina que cal fer per preservar l'existència i el progrés d'un sector que defensa la prestació de serveis que cal elevar a la categoria de drets socials: el lleure educatiu i la cultura de proximitat.

Podeu accedir al document complet en aquest enllaç.