notícies

CONPYMES s’incorpora al Consell Estatal de la PIME i de l’Observatori Estatal de la Morositat Privada

26/06/2024

L’Acellec, que forma part de CONPYMES, celebra aquest reconeixement que obre la porta a que per primera vegada hi hagi una interlocució directa i permetrà un diàleg directe per demanar, entre d’altres qüestions, un CNAE específic per al sector i la modificació de la Llei de contractes públics perquè s’admeti la revisió de preus en contractes adjudicats, entre d’altres.

El Ministeri d’Indústria i Turisme del govern espanyol ha comunicat a la Confederació Nacional de Pymes (CONPYMES) que ocuparà una de les vocalies del Consell Estatal de la PIME i de l’Observatori Estatal de la Morositat Privada en representació de les organitzacions empresarials d’àmbit estatal i intersectorial més representatives. Aquest fet és històric ja que és un reconeixement al paper i tota la feina feta des de CONPYMES que permet a l’organització ser un interlocutor social de ple dret del teixit de la petita i mitjana empresa de l’Estat. A més, s’aprofundeix en la democratització del diàleg social i s’acaba també amb el monopoli de la CEOE-CEPYME com a únics interlocutors de les pimes i dels professionals autònoms de l’Estat.

 

Valoració positiva

L’Acellec, que forma par de CONPYMES, celebra molt positivament aquest reconeixement que obre la porta a poder interlocutar amb l’administració qüestions importants com l’elaboració d’un CNAE específic per al sector o la modificació de la Llei de contractes públics perquè s’admeti la revisió de preus en contractes adjudicats, entre d’altres.