notícies

L’Acellec demana al conseller de Drets Socials la creació de la Taula del lleure professional

12/01/2023

En el marc d’una trobada amb el conseller de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya, Carles Campuzano, els màxims responsables de l’Associació Catalana de les Empreses del Lleure, l’Educació i la Cultura també han fet explícites les esmenes a la Llei del Tercer Sector i han obtingut el compromís de la conselleria de continuar donant suport al projecte Colònies i Educació.

L’Acellec ha mantingut una trobada aquest matí a la seu de la conselleria de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya amb el conseller Carles Campuzano. Per part de l’Acellec han assistit a la reunió el president Pere Mulero, el vicepresident del Sector Educatiu, Martí Garcia, el vicepresident del Sector Cultura de proximitat, Albert Codinas, i el gerent Pep Montes. El conseller Carles Campuzano ha estat acompanyat pel secretari general de Drets Socials, Oriol Amorós, i per la secretària d’Infància, Adolescència i Joventut, Núria Valls, entre altres representants institucionals.

 

En el marc de la trobada, la principal petició de l’Acellec ha estat demanar la creació d’una Taula del lleure professional que funcioni com un espai d’interlocució amb la participació de les empreses i professionals i les conselleries de Drets Socials, Educació i Empresa i que tingui en compte l’activitat econòmica del sector.

 

Llei del tercer sector

En paral·lel, l’Acellec ha recordat al conseller les esmenes presentades a la proposició de llei del tercer sector que es tramita al Parlament de Catalunya i que discrimina les petites i mitjanes empreses. L’Associació Catalana de les Empreses del Lleure, l’Educació i la Cultura recorda que tal i com està plantejada la proposició de llei es margina i es deixaria en una posició molt feble les petites i mitjanes empreses.

 

Colònies i educació

La trobada també ha permès obtenir el compromís de la conselleria de Drets Socials per continuar donant suport al projecte Colònies i Educació que planteja el finançament d’un estudi per crear un llibre blanc de les colònies escolars i integrar el Premi Interuniversitari per a Treballs de Final de Grau dedicat a les aplicacions educatives de les colònies escolars a les convocatòries habituals de premis de l’Observatori Català de la Joventut.  

 

Inclusió

La reunió també ha permès a l’Acellec traslladar al conseller Carles Campuzano la necessitat de rebre suport per incloure monitors i monitores de reforç per als infants amb necessitats educatives especials. L’Acellec demana ajuts específics per a les empreses de lleure per poder assumir les despeses necessàries per fer aquesta atenció personalitzada.

 

Finalment, més enllà de presentar els eixos principals d’actuació de l’Acellec a la conselleria de Drets Socials també s’han tractat aspectes relacionats amb la tramitació de les futures lleis de concertació i d’economia social, s’ha demanat que es respecti l’aplicació del conveni del lleure als concursos públics, que es reconegui l’educació no formal i les activitats extraescolars com a part del lleure i s’ha recordat la importància que les subvencions a les activitats de lleure de la campanya d’estiu siguin universals s’adrecin a les famílies.