notícies

L’Acellec celebra l’actualització del preu del menjador escolar, però critica que s’aprovi tan tard

19/05/2022

L’Associació Catalana d’Empreses del Lleure, l’Educació i la Cultura valora positivament que el nou preu del menjador escolar, fixat en 6,54 euros, reculli l’IPC de desembre i l’increment salarial aprovat en el marc del conveni del lleure educatiu

L’Associació Catalana d’Empreses del Lleure, l’Educació i la Cultura (Acellec) valora positivament que s’hagi aprovat l’actualització del preu del menjador escolar per al proper curs 2022-2023, que queda fixat en 6,54 euros per alumne i dia i en 7,19 euros per als àpats esporàdics. Amb aquest increment, s’assoleix pràcticament la xifra reivindicada des de l’Acellec (6,55 euros) i es tenen en compte l’increment de costos a conseqüència de l’IPC de desembre (6,10%) i dels augments salarials recollits a través del conveni del lleure (2,5%). L’entitat recorda que caldria que aquest augment es produís de manera natural i automàtica cada any tenint en compte els increments objectius dels costos del servei sense la necessitat d’obrir espais de reivindicació.

 

Massa tard

L’Acellec assenyala que la publicació del nou preu de menjador escolar per al proper curs al Diari Oficial de la Generalitat aquest dijous 19 de maig arriba massa tard perquè la majoria dels menjadors escolars del país ja han licitat els seus concursos públics amb el preu antic. “Això posa en greus dificultats la gestió dels espais de menjador escolar que s’hauran de gestionar amb els preus antics. Per això, caldria trobar una solució per actualitzar els preus dels menjadors escolars licitats”, apunten des de l’associació. L’Acellec explica que el Consorci d’Educació de Barcelona ha previst una fórmula per poder fer l’actualització de preus dels concursos públics licitats “que ara caldrà veure com s’aplica i pensar en un sistema per fer-ho també a la resta del país”. Per a l’Associació Catalana d’Empreses del Lleure, l’Educació i la Cultura el preu màxim de menjador s’hauria de publicar cada any com a molt tard durant el mes de febrer.