notícies

L’Acellec es prepara per a una campanya de lleure d’estiu amb xifres superiors a l’any 2019

03/06/2021

L’Associació Catalana d’Empreses del Lleure, l’Educació i la Cultura mobilitzarà més de 80.000 infants aquest estiu entre colònies, casals i altres activitats de lleure. L’Acellec espera que la recuperació es consolidi a partir de setembre amb la represa de les activitats extraescolars i les colònies escolars

L’Associació Catalana d’Empreses del Lleure, l’Educació i la Cultura (Acellec) constata que l’inici de la recuperació del sector de les colònies d’estiu és una realitat aquest mes de juny. Les empreses associades a l’Acellec mobilitzaran 30.000 infants aquest estiu amb prop de 80.000 pernoctacions, unes xifres esperançadores que superen els volums aconseguits l’any 2019. La patronal confirma que, a poc a poc, es va recuperant la confiança pel que fa a la seguretat de les activitats de lleure i es constata que “els infants necessiten sortir i compartir espais de convivència després d’un curs amb poques o cap activitat extraescolar i de colònies”.

 

El gerent de l’Acellec, Pep Montes, explica que, malgrat les bones dades que indiquen les reserves d’estiu, “la limitació en l’ocupació de les activitats fa que la sostenibilitat econòmica sigui més feble”. I també apunta la dificultat afegida que suposa que bona part dels equips de treball formats pels educadors i educadores, amb anys d’experiència, s’han desfet els darrers mesos i ara s’han de tornar a construir de nou.

 

El ritme de reserves en l’àmbit dels casals, campus i instal·lacions de natura, entre d’altres, també és positiu i es calcula que participaran uns 50.000 nens i nenes en els diferents torns programats durant els mesos d’estiu. Una tendència que s’aproxima a les xifres de l’estiu de 2019 i doblen pràcticament les dades de 2020.

 

Consolidar la recuperació

Per a l’Acellec serà clau l’inici del curs 2021-2022 amb la normalització de les colònies escolars i les activitats extraescolars. “Si això és realment així podrem començar a parar d’una plena recuperació, fins aleshores caldrà estar atents”, apunta el gerent de l’Acellec, Pep Montes. L’Associació Catalana d’Empreses del Lleure, l’Educació i la Cultura recorda la importància de la campanya d’estiu de l’any passat que va ser tot un èxit pel que fa a la salut dels infants i la preservació de les mesures de seguretat, tot i que la situació epidemiològica era més delicada.