notícies

Es publiquen estudis sobre restauració col·lectiva i estratègia per a l’alimentació

05/02/2021

La patronal PIMEC ha fet públic l’estudi ‘La restauració col·lectiva a Catalunya. Radiografia i diagnosi d’un sector ignorat’ amb la participació d’empreses associades a l’Acellec. En paral·lel, el Govern de la Generalitat ha impulsat el Pla Estratègic de l’Alimentació de Catalunya.

La iniciativa de PIMEC s’emmarca en les reunions entre empreses de col·lectivitats realitzades en el marc del III Congrés Català de la Cuina. L’estudi incorpora la realitat singular del sector dels menjadors escolars amb el seu caràcter educatiu. Tot aquest procés es va iniciar un any abans de l’inici de l’actual situació de pandèmia, fet que ha eclipsat la difusió d’un document de gran valor que podeu consultar en aquest enllaç.

 

Pla Estratègic d’Alimentació

En paral·lel, el Govern de la Generalitat ha creat el Pla Estratègic de l’Alimentació de Catalunya 2021-2026 que també neix de les dinàmiques de treball del Congrés Català de la Cuina. El document és un full de ruta amb objectius, estratègies i actuacions de país en matèria d’alimentació. Es prioritza el producte de proximitat i la cuina catalana. En aquest sentit, l’Institut del Patrimoni Culinari Català ha proposat un projecte al Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació en què s’agrupen els productes de proximitat per donar servei a empreses de restauració col·lectiva, també a les de menjador escolar.