notícies

Tres de cada quatre crèdits ICO a pimes estan gravats entre un 2 i un 6%, segons una enquesta de PIMEC

11/05/2020

PIMEC, de la qual l’Acellec, en forma part fa públics els resultats de l’Enquesta empresarial sobre els crèdits ICO avalats. Condicions de finançament de la línia de crèdits covid-19 que radiografien les ajudes del Govern espanyol a les petites i mitjanes empreses.

Des de principi de la crisi PIMEC ha analitzat l’impacte del coronavirus al teixit econòmic i empresarial. La darrera enquesta fa referència a la Línia d’Avals ICO de 100.000 milions d’euros aprovada a través del Reial Decret-llei 8/2020 de 17 de març. L’objectiu de l’enquesta ha estat conèixer les condicions especifiques de finançament que estan rebent les pimes i autoònoms de les entitats financeres gràcies a la Línia d’Avals ICO.

 

Crèdits amb interès

Els resultats de l’enquesta revelen que gairebé tres de cada quatre operacions de finançament s’han formalitzat amb un tipus d’interès fix, amb una mitjana de tipus del 2,12%, i en alguns casos s’ha arribat fins a un màxim del 6%. Les pimes i autònoms han sol·licitat finançament per un import mitjà de 195.000 euros, cosa que representa un 9,3% del volum total de la seva facturació mitjana amb una modalitat de préstec a 5 anys.

 

Més dades

L’enquesta també revela que un 15% de les pimes ha destinat les ajudes a compensar altres productes financers que ja tenien concedits, que el 26,7% de les operacions s’han contractat a través d’un tipus d’interès variable i que a la gran majoria se’ls  ha aplicat una comissió d’obertura.

 

Pel que fa al temps que triguen les pimes a rebre el finançament la mitjana d’abonament és d’uns dotze dies des de la signatura dels contractes i que a l’11% de les pimes i autònoms els han obligat a contractar assegurances de vida.

 

Informe complert

En aquest enllaç us podeu descarregar l'informe complert.