notícies

Reunió amb la nova directora general de Joventut

16/01/2020

L’Acellec s’ha reunit amb la nova Directora General de Joventut de la Generalitat de Catalunya, Laia Girós, que ha estat nomenada recentment. La trobada ha permès posar damunt la taula els principals reptes del sector i confirmar la bona predisposició de la Generalitat a mantenir un diàleg obert i continuat amb l’entitat.

En el marc de la reunió, que ha tingut un to cordial i positiu, s’ha acordat estudiar l’ampliació de l’acord del projecte Colònies i Educació que promou les colònies escolars per fomentar la recerca sobre el sector i impulsar el premi de Treballs de Final de Grau sobre colònies per part dels estudiants universitaris de disciplines lligades a l’educació.

 

En paral·lel, la Direcció General de Joventut és a punt de publicar el decret que actualitza la normativa sobre instal·lacions juvenils (cases de colònies i albergs) en la redacció del qual l’Acellec va participar amb diferents aportacions i esmenes.

 

Peticions de l’Acellec

L’Acellec ha demanat a Laia Girós que des de la Generalitat es contribueixi a millorar la contractació pública de serveis relacionats amb les polítiques de joventut locals, en què massa sovint es liciten serveis amb perfils professionals que no respecten el conveni del sector i que perjudiquen la seva qualitat i contribueixen a la precarització del sector.

 

Pel que fa al procés d’avaluació del Pla Nacional de Joventut i al procés participatiu que permetrà crear el nou pla, des de l’Acellec s’ha ofert la predisposició a participar i aportar la visió professional del sector.

 

Finalment, des de l’entitat s’ha mostrat interès a col·laborar amb la Direcció General de Joventut amb propostes formatives adreçades al sector professional aprofitant l’experiència i el bagatge de l’Escola Efa, especialitzada en la formació professionalitzadora, que atén específicament i de manera molt pràctica les necessitats dels treballadors i treballadores en actiu del sector.

 

La trobada ha comptat amb la presència de Laia Girós, directora general de Joventut, Cesc Poch, director de l’Agència Catalana de Joventut, Joaquim Parera, cap del Servei d’Associacionisme i Lleure Educatiu, i Pep Montes, gerent de l’Acellec.