notícies

MagmaCultura estrena IDEAL, un centre d’arts digitals innovador a BCN

29/10/2019

La firma, associada a l’Acellec, ha obert les portes de l’equipament IDEAL al barri del Poblenou de la capital catalana que s’estrena amb una exposició immersiva dedicada al pintor Claude Monet. La mostra ‘Monet: l'experiència immersiva', coproduïda amb Exhibition Hub, és l'exposició que inaugura el centre de la mà de projeccions de gran format i experiències de realitat virtual.

La cultura de proximitat és una de les branques d’activitat de les empreses associades a l’Acellec. MagmaCultura, companyia especialitzada en la gestió d’equipaments culturals, acaba d’estrenar a Barcelona un espai innovador. IDEAL compta amb prop de 2.000 m2 dedicats a l’exhibició, producció i formació d’arts digitals immersives. La planta principal disposa de 1.500 m2, 800 dels quals són per exhibir exposicions de gran format com és l’espectacular proposta que gira al voltant del pintor Claude Monet. També compta amb tres sales polivalents per allotjar diferents actes i experiències.

 

A la planta superior s’hi troben les oficines i la zona d’artistes residents, ja que l’IDEAL és també una incubadora de talent local pensada per produir produccions pròpies.

 

Centre pioner

IDEAL  és el primer centre del sud d’Europa dedicat a la producció i exhibició d’arts digital. Fent especial menció a les arts digitals de caràcter immersiu, és un centre únic que combina la producció de peces audiovisuals en diferents formats. El centre de cultura digital compta amb una inversió a cinc anys de 8,5 milions d'euros. És un projecte de Layers of Reality, Minoria Absoluta i MagmaCultura, amb col·laboració del Festival MIRA, Exhibition Hub, OFFF i Loop Bcn.