notícies

El preu màxim de menjador escolar es manté congelat per 13è curs consecutiu

12/09/2019

Coincidint amb l’inici del curs 2019-2020 el departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya ha fet públic el preu màxim de menjador escolar que continua fixat en 6,20 euros, el mateix preu que fa tretze anys. Des de l’Acellec s’han presentat diferents recursos per actualitzar-ne el preu ja que en aquests tretze anys el cost dels aliments i els salaris dels monitors sí que han augmentat.

El preu màxim de menjador escolar es va fixar en 6,20 el curs escolar 2007-2008 i des d’aleshores no s’ha mogut. En reiterades ocasions l’Acellec ha mostrat la seva posició contrària a mantenir aquest preu i ha presentat diferents recursos. L’any 2017 la sala del contenciós del TSJC va donar la raó a la patronal i va concloure que el preu del menjador era insuficient.

 

Escalada de costos

El Diari de l’Educació publica que aquest 2019 es tancarà amb un increment salarial dels professionals del temps de lleure de migdia del 2,5%, que finalment tampoc servirà per desencallar els 6,20 euros dels menjadors públics. Mirat amb major perspectiva entre 2007 i 2018 l’IPC a Catalunya ha augmentat un 20,5 de mitjana i els salaris dels monitors ho han fet un 19%.

 

Des de l’Acellec es mantindrà un diàleg permanent amb el departament d’Educació per buscar fórmules que permetin actualitzar el preu del menjador escolar i fer sostenible un servei que cada vegada exigeix una major qualitat i especialització.