notícies

Debatem la situació actual de la cultura

11/06/2018

El gerent de l’Acellec, Pep Montes, participa al primer debat del cicle ‘Cultura al límit’ organitzat per l’Associació de Professionals de la Gestió Cultural de Catalunya (APGCC) al Centre Cívic Pati Llimona de Barcelona

La situació actual de la cultura va centrar el primer debat del cicle Cultura al límit al qual va participar-hi la setmana passada el gerent de l’Acellec, Pep Montes.  El debat, que va tenir lloc al Centre Cívic Pati Llimona, es va centrar en l'intent de trobar respostes a la situació de precarietat que es viu en determinats àmbits del sector cultural. Van acompanyar Montes el músic Pep Tarradas, representant el Sindicat de Músics Activistes de Catalunya (SMAC), i Rocío Manzano, representant de El Col·lectiu, Assemblea de Companyies de Teatre Independents. Va moderar el diàleg Marta Domènech, membre de la junta de l'APGCC.

 

Negociació col·lectiva

Montes va explicar la situació de la negociació col·lectiva en l'àmbit de la cultura de proximitat, i va posar èmfasi en la necessitat de canviar el model de contractació pública vigent al país, que prima la voluntat d'abaratir costos per damunt de la qualitat en el servei i els continguts. Va explicar que la solució a la situació de conflictivitat mai pot ser unilateral i que és necessari promoure espais de trobada i relació perquè, en opinió seva, tot sovint les posicions són més properes del que podria semblar. En aquest sentit, va posar en valor l'acord a què recentment ha arribat l'Acellec amb els sindicats majoritaris al sector de la cultura de proximitat (UGT i CCOO) i l'Institut de Cultura de Barcelona (ICUB) per garantir el compliment del conveni col·lectiu en els equipaments museístics i de difusió del patrimoni de Barcelona, i per millorar la qualitat dels plecs en la contractació pública d'aquests equipaments.