notícies

Els serveis de joventut de l’Ajuntament de Barcelona es mantenen actius tot i el confinament

04/05/2020

Les empreses QSL Serveis Culturals i Itinere, Serveis Educatius, totes dues associades a l’Acellec, mantenen operatius els serveis d’informació, assessorament i orientació juvenil a la ciutat de Barcelona malgrat la situació d’emergència i l’actual confinament. El col•lectiu de joves de la capital catalana accedeix de manera telemàtica a una àmplia oferta de serveis en matèria d’assessorament i suport en una fita molt destacable tenint en compte el context actual.

Els serveis de joventut de l’Ajuntament de Barcelona continuen funcionant a ple rendiment a través de la xarxa, tot i l’actual situció de confinament que, per una banda, limita la capacitat d’actuar de les administracions, i, per l’altra, condiciona la mobilitat de la ciutadania. El col·lectiu de joves de la capital catalana té al seu abast una àmplia oferta de serveis en matèria de joventut que l’empresa QSL Serveis Culturals, associada a l’Acellec, ofereix amb total normalitat a través de la xarxa.

 

A través dinternet

El Programa per a la Gestió del Sistema Integral Municipal d’Informació, Orientació, Dinamització i Assessorament als joves per a l’acompanyament en el seu desenvolupament és gestionat a través d’internet oferint un acompanyament global i personalitzat en tot moment. Entre els serveis que s'ofereix als joves destaquen els relacionats amb l’assessorament en matèria personal, acadèmica, laboral, de mobilitat internacional o d’habitatge. En paral·lel, es mantenen actius els Punts JIP Jove, informa’t i participa distribuïts per la ciutat i que durant aquestes setmanes s’han traslladat a la xarxa

 

Adaptació

La pràctica totalitat d’empreses que presten serveis a la joventut a la ciutat, ja sigui gestionant equipaments juvenils o programes de suport, majoritàriament associades a l’Acellec, han adaptat les seves programacions i serveis a mitjans telemàtics, per matenir viu el vincle amb els joves i els seus col·lectiu. És el cas de Calaix de Cultura, Tasca Projectes Socioculturals, Iniciatives i Programes, Ludic3, Itd o Jan BCS Serveis Dinàmics.